Teknoloji

Nintendo 3DS’e internet tarayıcısı ve eShop getiren yazılım güncellemesi bugün yayınlanıyor

img_0861Nintendo Avrupa bundan birkaç gün önce yayınladığı bir basın bülteniyle Avrupa bölgesinde satılan Nintendo 3DS‘lere ilk büyük yazılım güncellemesinin 7 Haziranda geleceğini duyurmuştu. Beklenen gün geldi ve Avrupa bölgesine dahil olan Türkiye piyasasında satılan Nintendo 3DS’lerin de bu güncellemeyi almasını bekliyoruz.

Kablosuz genişbant İnternet bağlantısı üzerinden gerçekleştirilecek bu yazılım güncellemesiyle birlikte Nintendo 3DS kullanıcıları internet tarayıcısına ve Nintendo eShop elektronik mağazasına kavuşacak. Nintendo eShop ile 3DS sahipleri yeni içeriklere kolaylıkla ulaşabilecek. Nintendo, eShop’un açılışı şerefine NES oyunu olan Excitebike’ın yeniden çekilmiş 3D versiyonunu 7 Temmuza kadar ücretsiz sunacak.

Yazılım güncellemesiyle birlikte gelen ücretsiz internet tarayıcısıyla birlikte sitelerdeki 3D görüntüleri rahatlıkla görüntülemek mümkün olacak. İnternet tarayıcısı oyun oynarken de kullanılabilecek. Nintendo 3DS’inde oyun oynayan kullanıcılar istedikleri an Home tuşuna basarak oyunu bırakacak ve internet tarayıcısına geçiş yapabilecek. İnternette sörf bittiğinde ise oyunlarına kaldıkları yerden devam edebilecek. Ayrıca kullanıcılar internetten 3D resimler indirebilecek ya da Nintendo 3DS’in kameralarıyla çektikleri fotoğrafları internete yükleyebilecek.

Bu arada yazılım güncellemesi Nintendo DSi ve DSi XL sahiplerine daha önce satın aldıkları DSiWare oyunlarını Nintendo 3DS sistemlerine aktarmalarına izin verecek. Yazılım güncellemesinin getireceği bir başka yenilik ise SpotPass içeriklerini almak olacak. Kullanıcılar bu servis kapsamında aralarında 3D film fragmanlarının, komedi videolarının veya müzik kliplerinin olduğu içerikleri izleyebilecek.

Nintendo 3DS sahipleri Home menüsü altında yer alan “System Settings” bölümüne girdikten sonra sırasıyla “Other Settings” ve “System Update” yollarını takip ederek bu güncellemeyi cihazlarına kurabilir.

Nintendo 3DS sahibi olan Teknoblog kullanıcıları güncellemenin Türkiye’deki varlığı ve kurulum sonrasındaki deneyimlerini bizimle paylaşırlarsa çok memnun oluruz.

İlgili – Nintendo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER