Eğlence

Nintendo 3DS yenilikleri: Analog aksesuar, pembe renkli versiyon, yazılım güncellemesi, yeni oyunlar

Nintendo, bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü 3DS üzerinde yaptığı çeşitli güncellemeleri duyurdu. Üç yeni duyuruyu kapsayan bu güncellemelerden ilki geçtiğimiz hafta su yüzüne çıkan analog kontrol aksesuarıyla ilgili. 20 Aralıkta Japonya’da piyasada olacak bu aksesuar 1500 Japon yeni (35 TL) fiyatla satılacak. Aksesuarın gücü ise tek bir AAA pille sağlanıyor.

Nintendo, kadınları da 3DS’in üç boyutlu dünyasına çekmek için bu konsolun açık pembe renkli yeni versiyonunu hazırladı. Aslına bakarsanız, Nintendo’nun diğer ürünleri bu kitlenin ilgisini çekiyordu, ancak 3DS’in şimdiye kadar pek başarılı olduğu söylenmiyordu. Bu versiyonun ekim ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Son olarak yine ekim ayında gelecek bir yazılım güncellemesiyle birlikte 3DS’e üç boyutlu video kayıt yeteneği de ekleniyor. 3D fotoğraf çekim özelliği ise başından beri cihazda bulunuyordu.

Nintendo’nun tepe yöneticisi Satoru Iwata yukarıdaki yenilikleri duyurduğu toplantıda Super Mario oyun serisinin üç boyutlu versiyonundan bir kesit sundu. Ayrıca üç boyutlu hâle getirilmiş Monster Hunter oyununun tanıtımı da yapıldı. Bu oyun özellikle Japonya’da popüler. Super Mario 3D Land oyununun 13 Kasımda, Mario Kart 7 oyununun ise 4 Aralıkta çıkacağı belirtildi.

İlgili – Nintendo (Analog aksesuar)
İlgili – Nintendo (Pembe renkli 3DS)

İLGİLİ HABERLER