Teknoloji

Nintendo 3DS Switch’in çıkışından sonra da piyasada olacak

nintendo 3ds

nintendo 3dsNintendo uzun zaman boyunca NX kod adıyla anılan yeni nesil oyun konsolunun resmi ismini kısa süre önce açıklamıştı. Switch adını taşıyan yeni konsola dair bazı bilgileri de yayınladığı tanıtım videosu aracılığıyla paylaşan şirket, bu tanıtımın ardından akıllarda oluşan bazı soruları yanıtladı.

Nintendo Switch’in taşınabilir bir el konsolu olarak da kullanılabilmesi, pek çok kişi tarafından mevcut 3DS konsolunun sonunun geldiği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Nintendo bu iddiayı en üst makamdan yalanladı. Şirketin başkanı Tatsumi Kimishima, Bloomberg’e verdiği röportajda 3DS’in pazardaki varlığını koruyacağını belirtti.

Nintendo 3DS mevcut formunda varlığını sürdürebilir

3DS’in kendi momentumunu yakaladığını söyleyen Tatsumi Kimishima, 3DS’in mevcut formuyla varlığını sürdürebileceğini dile getirdi. Nintendo başkanı, Switch’in Wii U veya 3DS’in halefi olmadığını belirtti.

Nintendo Switch için hazırlanan tanıtım fragmanı, çok fazla detay sunmuyor. Ancak konsolun oyunculara hem evde hem de dışarıda multiplayer oyun deneyimi yaşatacağı biliniyor. Tatsumi Kimishima, fragman için “Switch’in Wii U ve diğer sistemlerden farkını gösteren kavramsal bir görsel” tanımlamasını yaptı.

Fragmanın her şeyi yansıtmadığını söyleyen Nintendo başkanı, ocak ayı ve sonrasında Switch ile birlikte sunulacak aksesuarların gün yüzüne çıkacağını belirtti. 13 Ocakta düzenlenecek bir etkinlikle Nintendo Switch’e dair yeni detaylar açıklanacak. Konsolun mart ayı itibarıyla satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER