Teknoloji

Nintendo 3DS Japonya’da Sony PSP tarafından geçildi

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Nintendo 3DS Japonya’da Sony PSP tarafından geçildiYeni bir konsol piyasaya çıktığında, genelde büyük ses getirmesi beklenir. Ancak Nintendo’nun 3DS’i biraz daha yumuşak bir iniş yaptı. 26 Şubat günü Japonya’da piyasaya çıkan cihaz bu ülkede satış listesine en üst sıradan girdi. Ancak Media Create’in ölçümlerine göre 3DS en büyük rakibi Sony PSP tarafından geçilmiş durumda.

Media Create’in 28 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren satışlara göre ortaya çıkardığı tablo sözü edilen bir haftalık süre içinde PSP’nin 58075 adet, 3DS’in ise 42979 adet satıldığını gösteriyor. PSP’nin 3DS’i geçişinde eski bir PS2 oyunu olan Amagami’nin PSP’ye özel versiyonunun çıkışı gösteriliyor. Görünüşe göre nostalji teknolojiyi gölgede bıraktı. Sony PSP’nin Avrupa satış fiyatında yüzde 24’lük indirime gitme kararı aldı. Bakalım rekabet eski kıtada nasıl bir hâl alacak?

İlgili – Kotaku
İlgili – BusinessWeek

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.