EğlenceManşetler

Nintendo 3DS 26 Şubat 2011’de Japonya’da, Mart 2011’de ABD ve Avrupa’da piyasada

Nintendo 3DS’in fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağıyla ilgili yeteri kadar dedikodu yapıldı. Şimdi gerçekler hakkında konuşma vakti. Nintendo, 3DS’in Japonya’da 25000 Japon Yeni (436 TL) fiyat etiketiyle 26 Şubat 2011 tarihinde piyasada olacak. Avrupa ve ABD ise Nintendo 3DS ile Mart 2011’de tanışacak, fiyat ise henüz belli değil. Nintendo 3DS su mavisi ve kozmo siyah gibi renk seçenekleriyle oyunseverlerin karşısına çıkacak.

Nintendo, Japonya’da düzenlenen basın toplantısında 3DS’in önünde yer alan kamerayla fotoğraf çekilip daha sonra bunun otomatik olarak Mii’ye çevrilmesini sağlayan bir özelliğin de tanıtımını yaptı. Bu fotoğraf 3DS içinde yüklü olarak gelen Mii Studio üzerinden düzenlemek de mümkün olacak. Arzu edenler iki farklı fotoğrafı tek bir görüntü elde edecek şekilde birleştirebilecekler. Daha sonra bu görüntüler kablosuz etiket modunda QR koduna ya da dosya şeklinde cihazla birlikte gelen 2 GB’lık SD kartına aktarılabilecek.

Öte yandan Nintendo Super Mario DSi LL adı verilen özel bir versiyonu da 28 Ekim tarihinde 18000 Japon Yeni (314 TL) karşılığında piyasaya çıkacağını duyurdu. Ayrıca Wii Remote Plus’ın geliştirme çalışmalarının sürdüğünün ve yakın gelecekte bu yeni aksesuarın da piyasada olacağının müjdesini verdi. Son olarak, açılacak olan sanal konsol tarzı bir mağaza üzerinden Game Boy ve Game Boy Advanced oyunlarının 3DS’e indirilebileceği de duyuruldu.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER