Manşetler

Nintendo 3DS 25 Martta Avrupa’da, 27 Martta ise Kuzey Amerika’da satışa çıkıyor

Herhangi bir gözlüğe gerek duymaksızın 3D oyun keyfini her yerde yaşamanızı sağlayacak Nintendo 3DS’in Avrupa lansmanı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi. İnternet üzerinden canlı yayınlanan ve İngiliz sunucu Jonathan Ross’un sunuculuğunu gerçekleştirdiği etkinlikte Nintendo Avrupa’nın başındaki isim olan Satoru Shibata da hazır bulunuyordu.

Amsterdam’dakiyle aynı anda başlayan bir Nintendo 3DS etkinliği de ABD’de, New York şehrinde düzenlendi. Avrupa lansmanına göre biraz daha çabuk biten bu toplantıda Nintendo 3DS’in Kuzey Amerika satış fiyatı 249.99$ olarak açıklandı. Bu taşınabilir oyun konsolu 27 Mart 2011 tarihinden itibaren ABD genelinde satışa çıkacak. Nintendo 3DS Avrupa’ya ise bu tarihten iki gün önce, 25 Martta gelmiş olacak. Avrupa fiyatı satıcılar tarafından belirlenecek olan Nintendo 3DS’in Büyük Britanya fiyatının 249.99 pound olacağı söyleniyor.

Nintento 3DS’te bulunan SpotPass işlevi sayesinde WiFi bağlantısı aracılığıyla içerik indirebilecek. Çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren operatörlerle WiFi bağlantısı için anlaşmalar yapılmış durumda. Nintendo Avrupa’da Eurosport ile işbirliği yaparak üç boyutlu spor kliplerini 3DS sahiplerine sunacak. Bunun yanında İngiliz Sky 3D ile yapılan anlaşma kapsamında kısa 3D klipleri de bulunacak. Aardman ile yapılan içerik anlaşması sayesinde bir dakikalık kısa bölümlerden oluşan Shawn the Sheep dizisinin 3D bölümlerine de 2011’in sonuna doğru erişmek mümkün olacak.

Nintendo 3DS’in piyasaya çıkışıyla haziran ayı başındaki E3 oyun fuarı arasındaki dönemde otuzun üzerinde Nintendo 3DS oyununun piyasaya çıkması bekleniyor.Bu oyunların arasında Nintendo ürünü olan Pilotwings Resort, nintendogs + cats, Steel Driver bulunuyor. Bunun yanında The Legend of Zelda: Ocarino of Time 3D, Star Fox 64 3D, Kid Icarus, Aninmal Crossing ve Paper Mario serileri de Nintendo 3DS sahipleriyle buluşacak. Lansmanda PES 2011 ve Street Fighter IV gibi oyunların 3DS versiyonlarının çıkacağı da müjdelendi. Nintendo 3DS ile Nintendo DS oyun kartlarını da iki boyutlu görüntü ile oynamak mümkün olacak. Sistemde SD bellek kartı için bir yuva bulunuyor. Her Nintendo 3DS sistemi 2 GB’lık SD bellek kartıyla yüklü gelecek. Tabii ki, oyun konsolu sahipleri 2 GB’ın üstünde kapasiteli bir kart takıp kapasiteyi arttırabilirler. Cihazın çıkışının ardından, mevcut Nintendo DSi ve Nintendo DSi XL sahipleri Nintendo DSi Shop üzerinden satın aldıkları oyunları yeni satın alacakları Nintendo 3DS sistemlerine aktarabilecekler.

İlgili – Nintendo UK

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER