Teknoloji

Nintendo 2DS ile 3DS deneyimi iki boyutlu ekran ve düz tasarımla sunuluyor (videolu)

Nintendo yeni taşınabilir oyun konsolu 2DS’i tanıttı. Geçmişte çıkan ve gözlük gerektirmeyen üç boyutlu ekrana sahip Nintendo 3DS’e göre geri adım gibi görünen bu hamle aslında daha basit ve makul fiyatlı bir oyun konsolu arayan genç oyuncular için yapılmış.

nintendo-2ds-290813-1

Nintendo 2DS’te 3DS’in istiridye kabuğu şeklindeki tasarımından vazgeçilmiş ve tablet benzeri daha düz bir tasarıma yer verilmiş. Yine de, bu konsol bilinen tüm tuşları ve analog oyun kolunu barındırmaya devam ediyor. Nintendo 3DS’te konsolu bekleme moduna almak için kapağı kapatmak yetiyordu, buradaysa kaydırgaç tuş yardımıyla uyku moduna alma işlemi gerçekleştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nintendo 3DS İncelemesi

2DS de beklendiği üzere DS ve 3DS oyunlarını destekleyecek, ancak bunları üç boyutlu olarak oynamak mümkün olmayacak. İki kamera barındıran taşınabilir konsol bu sayede oyun içinde artırılmış gerçeklik uygulamalarını destekleyecek, ayrıca üç boyutlu fotoğraf çekimi de yapabilecek. Ancak çekilen üç boyutlu fotoğrafları görmek için hâlâ bir 3DS gerekecek.

nintendo-2ds-290813-2Nintendo 2DS’in kırmızı ve mavi renkli iki farklı seçeneği piyasada olacak. Her biri 4 GB SD kart ile satılacak bu konsolların kutusunda 3DS’inkiyle aynı şarj aleti de yer alıyor. Mono hoparlör barındıran bu konsol kulaklık bağlandığında ise stereo ses çıkışı sağlıyor.

nintendo-2ds-290813-3Nintendo 2DS’in 12 Ekimde ABD’de, 130 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya çıkması bekleniyor. Konsolun Türkiye’de piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için netleşmedi, ancak buradaki oyunseverler de bu konsoldan mahrum bırakılmaz diye düşünüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER