Eğlence

Nintendo 2017’nin mart ayına kadar beş akıllı telefon oyunu yayınlayacak

nintendo-logo-170315

Nintendo’nun ilk akıllı telefon oyunu 2015’in sonunda yayınlanacak. Şirket kısa süre içinde bu oyunların yanına yenilerini ekleyecek. Şirketin 2014 mali yılı finansal sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Nintendo Başkanı ve CEO’su Satoru Iwata, 2017’nin mart ayı itibarıyla beş akıllı telefon oyunu yayınlayacaklarını dile getirdi.

Bu rakamın kulağa düşük gelebileceğini söyleyen Iwata, amaçlarının yayınlanan her oyunu bir hite dönüştürmek olduğunu dile getirdi. Her oyun üzerinde yayınlanmalarının ardından belli bir süre odaklanacaklarını belirten Nintendo CEO’su, bu rakamın akıllı cihaz sektörüne olan bağlılıklarını gösterdiğini ifade etti.

Iwata, Nintendo’nun mobil cihaz pazarında dikkatli bir yaklaşım izleyeceğinin altını bir kez daha çizerken, mevcut oyunlarını akıllı telefonlara uyarlamayacaklarını bir kez daha hatırlattı. Başarılı bir oyunun mobil cihazlara uyarlandığında aynı başarıyı gösteremeyebileceğini söyleyen Iwata, konsollar ve mobil cihazlar arasındaki iş modelleri bakımından da farklılıkların bulunduğunu ifade etti.

Gelecekte oyun konsolları üretmeye devam edecek olan Nintendo, halihazırda NC kod adıyla anılan yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Satoru Iwata, Nintendo’nun akıllı telefonlar için hazırlayacağı oyunlarla müşterilerini konsollara da çekebileceğine inanıyor. Akıllı telefon oyunları için DeNA ile birlikte çalışan Nintendo, mobil cihazlar ve kendi konsollarına uygun bir platform da geliştiriyor.

Geride kalan mali yılda 10.5 milyon Amiibo figürü sattıklarını belirten Nintendo CEO’su, yılbaşı alışveriş döneminden sonra bile satışların düşmemesine dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER