Eğlence

Mario Kart 8 Nintendo’nun derdine çare olamadı

mario-kart-8-140214

Nintendo 2014 mali yılının ilk çeyreğini 9.47 milyar yen (198 milyon TL) operasyonel zararla kapattı. Mario Kart 8’in piyasaya çıkışıyla birlikte Wii U satışlarının da artmasını bekleyen şirketin bu beklentisi gerçeğe dönüşse de, artış arzu edilen boyuta ulaşamadı. Geride kalan üç aylık dönemde satılan Wii U sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 219 artarak, 510 bin oldu. Bu dönemde 2.82 milyon Mario Kart 8 kopyası satıldı. Böylelikle Mario Kart 8 Wii U tarihinin en çok satan üçüncü oyunu olma unvanını elde etti. Mario Kart 8 satın alanların yüzde 80’inin bu çeyrekten önce de Wii U sahibi olması ise oyunun yeni kullanıcıları Wii U’ya çekmekte beklenen etkiyi yaratamadığını gösteriyor.

Geride kalan çeyrekte Nintendo’nun geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.4 oranında düşüşle 74.7 milyar yene (1.5 milyar TL) geriledi. Toplam net zarar ise 9.92 milyar yen (207 milyon TL) olarak gerçekleşti. 2013 mali yılının ilk çeyreğinde 1.4 milyon 3DS satan Nintendo, bu yılın aynı döneminde sadece 820 bin 3DS satabildi. Mevcut tabloya rağmen, Nintendo 2014 mali yılını 40 milyar yen (yaklaşık 800 milyon TL) operasyonel kâr ve 3.6 milyon Wii U satışıyla kapatma hedefinde bir değişikliğe gitmedi.

Nintendo geçtiğimiz ay düzenlenen E3 konferansında Splaton, Mario Maker, Wii U için The Legend of Zelda gibi oyunları görücüye çıkarmış, Şigeru Miyamoto ise aralarında yeni Star Fox oyununun bulunduğu prototipleri gün yüzüne çıkarmıştı. Mario Kart 8 ve Shovel Knight’ın gördüğü ilgi de Wii U’nun bir yıl öncesine kıyasla daha ”alınabilir” bir konsol olduğunu gösteriyor.

Ancak 2014 kadrosunda Super Smash Bros. dışında Wii U’nun tüketici ilgisini çekebilecek güçlü bir oyun bulunmaması Nintendo’nun elini zayıflatıyor. Dynasty Warriors’un Zelda temalı giriş oyunu Hyrule Warriors önümüzdeki ay Japonya’da piyasaya sürülecek olsa da, oyunun Japonya dışında bir popülaritesinin bulunmaması Nintendo’nun işini zorlaştıracak gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER