Eğlence

Popüler yayıncı Ninja yeni platformuna fırtına gibi girdi

ninja mixer

Oyun dünyasının popüler yayıncılarından biri olan Tyler “Ninja” Blevins, kısa süre önce Twitch yerine Microsoft‘un platformu Mixer‘de yayın yapacağını duyurmuştu. Ninja, Mixer macerasına oldukça hızlı başlamışa benziyor. Mixer’deki abone sayısının beş gün içinde 1 milyona ulaştığını açıklayan popüler yayıncı, “Herkese teşekkür ediyorum, uzun süredir bu kadar iyi hissetmemiştim” ifadesini kullandı.

Twitch’ten Mixer’e geçiş kararı alan Blevins’in aboneleri tarafından takip edilip edilmeyeceği, geçişin duyurulduğu günden bu yana oyun dünyasında en çok merak edilen konulardan biri olmuştu. Beş günde 1 milyon aboneye ulaşmak, platformdan bağımsız bir şekilde önemli bir başarı. Blevis, önemli bir risk alsa da, kendi markasının gücünü göstermiş oldu.

İki ay sonra bu abonelerin ne kadarının Mixer’i kullanmaya devam edeceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Ücretsiz promosyon döneminin sona ermesinin ardından özel imkanlardan yararlanabilmek için belli bir aylık bedel ödemek gerekiyor.

Mixer, Blevins’in kanalına iki ay ücretsiz abonelik imkanı sunarak popüler yayıncının takipçi kitlesini kendisine çekmeyi kolaylaştırmışa benziyor. Ücretsiz deneme döneminin sona ermesinin ardından Blevins’in abonelerinin ayda en az 5.99 dolar ödemesi gerekecek.

Ninja Mixer ile eski rekorlarını kırabilir

Yine de, mevcut artış hızının korunması durumunda Blevins’in eski rekorlarını kırması muhtemel görünüyor. Popüler yayıncı, YouTube’da geçtiğimiz yıl bir aydan kısa sürede 3 milyon abone kazanmıştı. Ninja’nın YouTube’daki mevcut abone sayısı ise 22 milyonun üstünde.

Hem YouTube’un hem de Twitch’in oldukça geniş bir kullanıcı tabanı bulunuyor. Mixer içinse böyle bir şeyden söz etmek mümkün değil. Hâlihazırda oyun yayınlarını izlemek için geçirilen toplam sürenin yüzde 3’ü Mixer’de geçiriliyor. Twitch’te bu oran yüzde 72’ye yükseliyor. Bu büyük uçurumun Ninja sayesinde kapanıp kapanmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER