Teknoloji

Nikon’un Android’li makinesi ve Coolpix P7700 sızdı

Nikon’un Android tabanlı Coolpix fotoğraf makinesi çıkaracağı haberleri geçtiğimiz günlerde medyaya yansımıştı. Nikon Rumors sitesi Coolpix S800 veya türevi olarak adlandırılacağı düşünülen bu makinenin fotoğraflarını yayınladı. Sitenin güvenilirliği yüksek olduğu için yayınlanan bu fotoğraflarda yer alan ürünün gerçek bir ürün olarak karşımıza çıkma ihtimali yüksek.

Ne var ki, bu Android’li fotoğraf makinesinin fotoğrafları dışında ortada pek fazla bir şey yok. Coolpix makinenin arkasında dokunmatik ekran yer alıyor ve bunun üzerinden Android 2.3 Gingerbread’in bir çeşidi çalışıyor. Kamera, internet tarayıcısı, e-posta, müzik gibi uygulamalar da ekran üzerinde dikkat çekiyor. Bu arada ilginçtir ki, Nikon Rumors sitesi görünümü birbirinden farklı iki makinenin fotoğraflarını paylaşmış ve bu iki cihazın da Android ile yüklü gelebileceğini söylüyor.

Bu arada Nikon Rumors sitesi Coolpix P7700 olarak adlandırılacağı iddia edilen bir makinenin fotoğraflarını da yayınladı. Nikon Coolpix P7100’ün takipçisi olacağı tahmin edilen Coolpix P7700 büyük ihtimalle gelişmiş bir bas-çek fotoğraf makinesi olacak, bununla birlikte birtakım manuel kontroller de barındıracak. Fotoğraflara bakıldığında Nikon’un üst bölüme bir kadran yerleştirdiği ve bu kadranın sağ el işaret parmağıyla rahatlıkla kontrol edilebileceği görülüyor. Birtakım modlar arasında geçiş bu kadranla birlikte sağlanacak olmalı.

Nikon Rumors, sızdırdığı her iki fotoğraf makinesinin 22 Ağustos Çarşamba günü, yani yarın resmiyet kazanacağını tahmin ediyor.

İlgili >> Nikon Rumors (1), Nikon Rumors (2)

[Görsel – Nikon Rumors]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER