Teknoloji

Nikon Z5 ile giriş segmentinde yeni bir seçenek sunuyor

nikon z5

Nikon ilk full frame aynasız fotoğraf makineleri olan Z7 ve Z6’yı geçtiğimiz yıl çıkarmıştı. Şirket şimdi Z5 ile bu seriye yeni bir seçenek daha ekliyor. Nikon Z5, Z50’den farklı olarak 24 megapiksel çözünürlüklü full frame bir sensör bulunuyor.

Z6 ile kıyaslandığında Z5’in biraz daha mütevazı özelliklere sahip olduğu söylenebilir. Ancak bu durum, Z5’in yetenekli bir fotoğraf makinesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Durum ekranı bulunmayan Z5’in kasasında plastik kullanımı biraz daha yoğun. Buna ek olarak; sensörün arkadan aydınlatmalı olmadığını ve Z5’in 4K video kaydı için pek de uygun bir profil çizmediğini belirtmek gerekiyor. Yine de; 3.69 milyon noktalı OLED vizör, 3.2 inç dokunmatik sensör, Expeed 6 işlemci ve gövde içi sabitleme gibi özellikler Z6’ya artı değer kazandırıyor.

Z5, Z6 ve Z7’nin en önemli kusurlarından birini de kapatıyor. Z6 ve Z7’de tek bir kart yuvası bulunuyor ve bu yuva da pek yaygın olmayan XQD formatını kullanıyor. Yeni bir kart almanın sinir bozuculuğuna ek olarak, tek bir kart yuvasının olması ekstra alana ihtiyaç duyan fotoğrafçıları bir hayli rahatsız ediyor. Z5, iki adet UHS-II SD kart yuvasıyla bu soruna kökten bir çözüm getiriyor.

Nikon Z serisi için yeni bir lens de duyurdu. Bu yeni lens, seriyle uyumlu en küçük full frame lens olma özelliğini taşıyor. 24-50mm f/4-6.3 zum lensi uzunluğu, uzatılmadığı zamanlarda 3 inçi geçmiyor.

Nikon Z5 ağustos ayında satışa sunulacak. Sadece makine için 1399.95 dolar ödemek gerekecek. Yeni 24-50mm f/4-6.3 lens ile sunulan kitin fiyat etiketinde ise 1699.95 dolar yazacak. 2199.95 dolar ödeyenler ise Z6’yı 24-200mm f/4-6.3 lens ile birlikte satın alabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER