Teknoloji

Nikon Z ve DSLR makinelerini web kamerasına çeviren yazılım çıktı

nikon webcam utility

Biraz zaman alsa da, çember nihayet tamamlandı. Canon, nisan ayında EOS kameralarını yüksek kaliteli web kameralarına dönüştüren yeni yazılımı duyurduğunda diğer kamera üreticileri için de zaman işlemeye başladı. Kısa süre sonra, Panasonic’ten Olympus’a, Fujifilm’e ve hatta Sony’ye kadar neredeyse tüm kamera üreticileri bu olaya dahil oldu. Nikon da beta test dönemini ağustos ayında duyurmuştu. Geçen üç aylık hazırlık döneminin ardından Webcam Utility yazılımının kararlı sürümünü yayınladı.

Dizüstü bilgisayarınızda veya monitörünüzde halihazırda yerleşik bir web kamerası varken neden ağır, hantal ve tam özellikli bir kamera kullanmak istersiniz? Bu genellikle sorulan bir sorudur ve Nikon, özellik için hazırladığı özel bir açılış sayfasında, benzerlerinin atlamış gibi göründüğü bir şeyi detaylı şekilde anlatıyor.

Normal bir web kamerası görüntülü görüşme için yeterli olsa da Nikon, aynasız ve DSLR kameralarını hem eski hem de yeni canlı yayıncılar için bir araç olarak konumlandırıyor. Yüksek kaliteli optik sistemlerinin ötesinde bu kameralar; farklı odak uzunlukları, sığ alan derinliği ve diğer kontrollerle, web kameralarının ve hatta akıllı telefonların sağlayamayacağı daha fazla seçenek sunuyor.

Diğerlerinde olduğu gibi, tüm Nikon fotoğraf makineleri bu yeni modeli desteklemiyor. Listede yalnızca Z 7II, Z 7, Z 6II, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D5, D850, D810, D780, D750, D500, D7500, D7200, D5600, D5500, D5300 ve D3500 modelleri yer alıyor. Ayrıca akıllı telefonlardan ve web kameralarından farklı olarak, bu kurulumu kullanan kişiler üretim değerlerini artırmak için montajlar ve tripodlar, LED ışık panelleri ve harici mikrofonlar gibi çeşitli aksesuarlar ekleyebilirler.

Uyumlu Nikon fotoğraf makinelerinden birine zaten sahipseniz, bu isteğe bağlı aksesuarlar olmasa bile kameranızı hemen bir web kamerası olarak kullanabilirsiniz. Elbette, kamerayla birlikte gelen bir USB kablosuna ve Windows 10 ya da macOS ile uyumlu video konferans yazılımına ihtiyacınız var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER