Teknoloji

Nikon ve Apple bir iOS uygulaması için çalışıyor

nikon-logo-080615

Apple ve Nikon’un birlikte bir proje geliştirdiğine dair dedikodular teknoloji kulislerinde aylardır konuşuluyor. Söz konusu dedikodular ilk olarak geçtiğimiz mart ayında gündeme gelmiş, Nikon’un ABD ofisindeki mühendislerin Apple’ın Cupertino’daki genel merkezinde çalışmalarını sürdürdüğü iddia edilmişti. Gelen son haberlerde ise iki şirketin birlikte bir iOS uygulaması üstünde çalıştığı öne sürülüyor.

Nikon Rumors sitesinde yer alan habere göre, Apple ve Nikon’un birlikte geliştirdiği iOS uygulaması, Wi-Fi üzerinden dijital fotoğraf makinelerine yeni özellikler kazandıracak. Kullanıcıların diledikleri takdirde filtreler gibi ekstraları satın alarak kameraya ekleyebilecekleri de gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple ve Nikon tarafından geliştirilen uygulamanın hangi kameraları destekleyeceği henüz bilinmiyor. Nikon’un ortalama kullanıcıya yönelik Coolpix serisinin adı olası adaylar arasında sayılırken, Apple’ın tüm bu sürece nasıl bir etkide bulunacağı henüz belirsizliğini koruyor. İddiaların henüz dedikodu olmaktan öteye geçmediğini vurgulamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER