Manşetler

Nikon V3 aynasız kamerayla gözünü gelişmiş kullanıcılara dikti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon’un aynasız kameraları hiçbir zaman gelişmiş kullanıcıları hedeflemedi. 1 serisi modeller küçük gövdeleri ve kontrolleriyle genellikle hata yapmaktan kaçınan kullanıcılara hitap etti. Sistem kullandığı 1 inç sensörle diğer değiştirilebilir lenslerde yer alan daha büyük boyutlu yongalarla rekabet etmekte zorlandı. Ancak yeni model V3 ile birlikte Nikon’un da fotoğraf tutkunlarını hedeflemeye başladığını, daha yüksek fiyattan, ancak daha esnek bir model sunduğunu görüyoruz.

nikon-1-v3-130314-1

18.4 megapiksel sensörüyle 14.2 megapiksel sensörlü V2’nin üstüne çıkan V3’te 105 noktalı faz algılamalı otomatik odaklama sistemi bulunuyor. V3, sahip olduğu sürekli otomatik odaklama sistemiyle saniyede 20 çerçeve hızında çekimler yapabilirken, tekil otomatik odakla da saniyede 60 kare hıza ulaşabiliyor. Zaten otomatik odaklama performansı 1 serisi üyelerinin en güçlü noktaları arasındaydı.

Video için de aynı yorumu yapmak mümkün, üstelik Nikon V3 ile birlikte video noktasında daha da önemli adımlar atıyor. Diğer 1 serisi kameralar gibi, V3 de video çekimi yaparken tam çözünürlüklü sabit kareler yakalayabiliyor. Ayrıca yeni model 720p çözünürlükte 120fps yavaş çekim de gerçekleştiriyor. Ayrıca V3, Wi-Fi bağlantı desteğine sahip ilk Nikon 1 kamera olma özelliğini de taşıyor.

nikon-1-v3-130314-2Modüler bir yapıya sahip olan V3’ün gövde tasarımı 1 serisinin diğer üyeleri gibi sert duruyor. Nikon’un sunduğu çeşitli aksesuarlarla bu ürünün kullanımını daha da verimli hâle getirmek mümkün oluyor. Kabza ve harici vizör bu aksesuarlar arasında yer alıyor. V1 ve V2’de dahili elektronik vizörler yer alıyordu, V3’te bunun kaldırılması ve yerine opsiyonel olarak bir vizörün sunulması gelişmiş kullanıcılar için olumsuz bir durum sayılmasa gerek. Bu arada V3 önde, tepede ve arkada yer alan kontrol halkaları sayesinde şimdiye kadar en pratik Nikon 1 kamerası olarak da değerlendiriliyor.

Nikon V3 için hazırladığı kabza, vizör ve yeni 10-30mm f/3.5-5.6 pancake zum lens paketinin yurt dışı fiyatını 1199.95 dolar olarak belirledi. Ürünün Nisan 2014’ten itibaren piyasadan olması bekleniyor.

İlgili >> Nikon

İLGİLİ HABERLER