Teknoloji

Nikon üçüncü 2012 model DSLR makinesinin hazırlıklarını yapıyor

nikon-d800-12012 yılına Nikon D4 ve Nikon D800 DSLR modelleriyle hızlı bir giriş yapan Nikon bu hızı kesmeyecek gibi görünüyor. Amateur Photographer’a bir röportaj veren Nikon pazarlama genel yöneticisi Nobuaki Sasagaki şirketin en yeni DSLR modellerinin 2012’de çıkacak tek modeller olmadığına dikkat çekti, ne var ki diğer ürünlerin ne zaman geleceği konusunda da bir ipucu vermedi.

Sasagaki çıkarılan her yeni ürünün son kullanıcıya teknolojik avantajlar sunması gerektiğini, örneğin D4’ün gürültü kontrolü ve yüksek ISO değeri, D800’ün ise genel görüntü kalitesiyle dikkat çektiğini belirtti. Sasagaki yeni gelecek modelin hangi alanda avantaj sunacağı konusunda ipucu vermedi, ancak Nikon’un profesyonel kullanıcı seviyesi DX sensör makinelerini senelerdir güncellemediğini düşünecek olursak, D7000 modelinin halefinin yolda olduğunu düşünebiliriz.

Tayland’da meydana gelen sel felaketi şirketin yeni ürünleri çıkarma hızını sekteye uğratabilir. Bu nedenle Nikon’un hızlı bir cihaz çıkarma takvimi izleyeceği şüpheli olabilir. Yine de, Sasagaki’nin konuşmalarından üçüncü DSLR’ın ufukta göründüğü anlaşılıyor.

İlgili – Amateur Photographer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER