Teknoloji

Nikon suya dayanıklı dijital fotoğraf makinesi AW1’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Suya dayanıklı fotoğraf makinesi yeni bir konsept değil. Halihazırda pek çok fotoğraf makinesi üreticinin suya dayanıklı modelleri piyasada mevcut. Hatta Nikon için suya dayanıklı fotoğraf makinesi geçmişi 1960’lı ve 70’li yıllara kadar uzanıyor. Şirket bir nevi öncülerinden olduğu suya dayanıklı fotoğraf makinesi pazarına Nikon 1 AW1 isimli değişebilir lens barındıran, aynasız yeni bir model sunuyor. 2011 yılında piyasaya sürülen J1’in temelleri üzerine inşa edilen AW1, darbeye ve donmaya karşı da dayanıklı bir profil çiziyor.

nikon-aw1-190913

Tasarım bakımından J1 ile benzer hatlar taşıyan AW1 selefine göre daha dayanıklı bir ürün görüntüsü veriyor. 14.9 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan AW1, 2 metreye kadar düşmeye ve – 10 santigrat dereceye kadar soğuğa dayanabiliyor. AW1 suyun altında yapılan çekimler için özel bir beyaz dengesi ayarına, dalış ve yakınlaştırma modlarına sahip.

Fiziki dayanıklılığına ek olarak, AW1 doğa sporlarını cezbedecek başka özellikler de barındırıyor. GPS sayesinde fotoğraf ve videolar otomatik olarak coğrafi etiketler eklenebilirken; yükseklikölçer, derinlik ölçer, elektronik pusula gibi bileşenler doğayla iç içeyken fazlasıyla işe yarayabilir. Artık neredeyse tüm dijital fotoğraf makinelerinde bulunan Wi-Fi AW1’de de mevcut.

Ancak selefi J1’in en büyük noksanlarından birisi olan CX formatındaki sensör de AW1’e miras kalmış durumda. Aw1 14.1 megapiksel bir sensöre sahip olsa da, bu sensör CX formatı nedeniyle diğer aynasız modellere kıyasla küçük kalıyor. Yine de bu sensörün suya dayanıklı diğer modellerdeki sensörlere kıyasla daha büyük olduğunu ve kendi segmenti içinde AW1’e önemli bir avantaj sağladığını belirtmek gerekiyor. AW1 100-6400 ISO değeri ile J1’in hızlı fotoğraf çekme konusundaki yeteneklerini sürdürüyor. 1080p çözünürlüğünde video kaydı yapabilen fotoğraf makinesi, 400 veya 1200 FPS’de slow motion video çekimi yapabiliyor.

Nikon AW1 ile birlikte suya ve darbeye dayanıklı iki farklı lens seçeneği sunuyor. Bu seçeneklerden birisi 11-27.5mm f/3.5-5.6 bir zum lens iken, geniş açılı 10mm f/2.8 model de diğer seçenek olarak potansiyel AW1 alıcılarının karşısında duruyor. Her iki modeli de standart versiyonla birlikte satışa sunulacak. 11-27.5 mm lensli modelin yurt dışı fiyat etiketinde 799.95 dolar yazarken, 10 mm model 999.95 dolardan satılacak. Siyah, beyaz ve gri renk seçeneklerine sahip olan AW1 ile ekim ayında özel kılıflarıyla birlikte raflardaki yerini alacak.

İlgili >> Nikon

İLGİLİ HABERLER