Teknoloji

Nikon en iyi lenslerinden birini titreşim azaltma ile daha mükemmel yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon-vr-24-70-lens-050815

Full-frame kamera meraklılarının hoşuna gidecek yeni bir ekipman var. Nikon’un 24-70mm f/2.8 lensinin yeni versiyonundan bahsediyoruz. Zaten epey beğeni kazanmış bu lensin yeni versiyonu dahili titreşim azaltma (VR) mekanizmasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede daha durağan ve titreşimden kaynaklanan bulanıklıkların olmadığı fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Tabii ki, VR mekanizması Nikon’un yeni lensinin yeniliklerinden sadece bir tanesi. Yeni optik yapı sayesinde sağlamlık artırılıyor ve daha keskin fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Florin kaplama sayesinde daha kolay temizleme ve özellikle burst modunda çekim sırasında tutarlı bir pozlama için elektromanyetik diyafram açıklığı da yenilikler arasında yer alıyor.

Yeni Nikkor lensin dokuz adet yuvarlak diyafram açıklığı bıçağı bulunuyor, bu sayede yumuşak bokeh efekti oluşturmak, odaklanan nesne çok net göstelirken onun etrafında renkli baloncuk benzeri bir görünüm yaratmak mümkün oluyor. Bu arada orijinal lensin hava geçirmez tasarımı da tekrarlanıyor.

Mevcut 24-70mm lensi bu kadar popüler yapan tutarlı f/2.8 maksimum diyafram açıklığının zum aralığıyla sunulan mükemmel esnekliğiyle birleşimiydi. Bu lens tek başına birçok profesyonel fotoğrafçının ihtiyacını karşılayabiliyordu. Lensin yeni çeşidi eklentiler ve modifikasyonlarla işleri daha da iyi hâle getirmeyi hedefliyor.

Ne var ki, iyileştirmelerin ve düzenlemelerin bir bedeli var. Ağustos sonunda çıkacak yeni Nikkor 24-70mm f/2.8 ED VR lensin yurt dışı fiyatı yaklaşık 2 bin 400 dolar olarak belirlenmiş. Bir kilogramın biraz üstünde ağırlığı olan bu lensin fiyatının zamanla düşmesini bekleyebilirsiniz.

Ancak lensin ağırlığının her zaman aynı kalacağına şüphe yok. Yeni lens VR mekanizmasına sahip olmayan lense göre yüzde 10 daha ağır. Titreşim azaltma özelliği için daha yüksek fiyata ve ağırlığa katlanmanız gerekecek.

İLGİLİ HABERLER