Teknoloji

Nikon KeyMission serisi dayanıklı aksiyon kameralarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon keymissionNikon, Photokina 2016’da KeyMission serisine iki yeni aksiyon kamerası daha ekledi. Şirket, CES 2016’da görücüye çıkardığı 360 derecelik KeyMission 360 kamerasıyla ilgili olarak da yeni detaylar paylaştı. KeyMission serisindeki yeni kameralar, ürünlerin görüş açılarını da yansıtıyor. GoPro tarzında olan ve 4K görüntü kaydı yapabilen aksiyon kamerası, KeyMission 170 adını taşıyor. Diğer model ise KeyMission 80 ismiyle geliyor. Her üç kamera da ekim ayı içinde satışa sunulacak ve Nikon adına türlerinin ilk örnekleri olacak.

Nikon KeyMission serisinin öne çıkan modeli olan KeyMission 360’ın fiyat etiketinde 499 dolar yazacak. İlk duyurunun yapıldığı CES 2016’da kameranın iki lensle 4K çözünürlükte 360 derece görüntü kaydı yapabileceği dışında bilgi verilmemişti. Şirket, her iki lensin de f/2.0 diyafram aralığına sahip olduğunu ve 20 megapiksel CMOS sensör barındırdığı bilgisini de paylaştı. Böylelikle KeyMission 360, iki adet 15 megapiksel sensör barındıran Samsung Gear 360 karşısında toplamda 10 megapiksellik bir avantaj kazanıyor. Bu da kameranın daha yüksek kaliteli görüntüler yakalamasını mümkün kılıyor.

KeyMission 360, 30 metre derinliğe kadar suya ve 2 metreye kadar düşmeye dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Kamera, -10 santigrat derecede bile çekim yapmayı sürdürebiliyor.

Nikon KeyMission 170 ise dayanıklılığı artırılmış bir GoPro Hero 4 Silver gibi gözüküyor. 399 dolardan satılacak kameranın yuvarlatılmış dikdörtgen bir tasarımı bulunuyor. Lensinin diyafram açıklığı ise f/2.8. Kameranın arkasında bir LCD ekran bulunsa da, bu ekran dokunmatik özelliği taşımıyor. Ekranın yanına yerleştirilen üç buton menüde dolaşmak ve ayarları değiştirmek için kullanılıyor.

KeyMission 170, adından da anlaşılacağı üzere 170 derecelik bir görüş açısı sunuyor. GoPro’nun kameraları da aynı ultra-geniş görüş açısını barındırıyor. 8.3 megapiksel CMOS sensör ile 4K görüntü kaydı yapılabiliyor. 10 metreye kadar suya dayanıklı olan kamera, 2 metreden düşüşlere de dayanabiliyor. KeyMission 170 ile de -10 derecede çekim yapılabiliyor. Nikon KeyMission 170 için hazırlanan ve ayrı satılacak özel kılıf, suya dayanıklılığı 40 metreye kadar çıkarıyor.

Nikon KeyMission 80 ise 279 dolarlık fiyatıyla serinin bütçeye uygun ürünü niteliğini taşıyor. Çakmak boyutundaki KeyMission 80’in hem önünde hem de arkasında kamera bulunuyor. Ön tarafta 12 megapiksel CMOS sensör, f/2.0 diyafram açıklıklı lens bulunuyor ve 80 derece görüş açısı sunuluyor. Arka kamerada ise 5 megapiksel sensör ve f/2.2 diyafram açıklıklı lens yer alıyor. KeyMission 80’de 1.75 inç dokunmatik LCD de bulunuyor.

KeyMission 80, Nikon tarafından çanta kayışına takılabilecek ve akıllı telefon kameraları yerine kullanılabilecek bir ürün olarak değerlendiriliyor. Akıllı telefon kameralarının giderek geliştiği günümüzde bu iddianın bir hayli cüretkar olduğu söylenebilir. Dayanıklılığı ise KeyMission 80 için bir artı değer niteliği taşıyor.

Nikon KeyMission kameraları telefonlara Snapbridge uygulamasıyla bağlanacak

Nikon KeyMission serisi kameralar, akılı telefonlara Snapbridge uygulamasının yeni versiyonuyla bağlanacak. iPhone ve Android telefonlara fotoğraf aktarımı Wi-Fi ya da Bluetooth LE yoluyla gerçekleştirilecek. Telefonlarla kameralar uzaktan da kontrol edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER