Teknoloji

Nikon full-frame aynasız kamera sistemi geliştirdiğini doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon full-frame aynasız kameraYıllar süren dedikoduların ardından Nikon, en sonunda full-frame görüntü sensörü etrafından inşa edilen yepyeni bir aynasız kamera sistemi üzerinde çalıştığını doğruladı.

Şirket konuyla ilgili, çok fazla detay vermedi. Ancak sistemin yeni bir lens tabanı kullanacağını, bu nedenle yeni lensler gerekeceğini biliyoruz. Ne var ki, bir adaptör yardımıyla F-mount SLR lensler de kullanılabilecek. Ancak bu durumda otomatik odak gibi özelliklerin kullanılıp kullanılamayacağı bilinmiyor.

Bu, 2011 yılında çıkan ve artık üretilmeyen Nikon 1 serisinden sonra Nikon’un ikinci aynasız kamera denemesi olacak. Nikon 1, 1 inçlik küçük sensörler ve pek alışılmadık kontroller kullanıyordu. Yavaş zumlu anemik lens aralığı nedeniyle görüntü kalitesi DSLR’dan daha çok bas-çek kameraların seviyesinde oluyordu. F-mount adaptörü bulunuyordu, ancak sensör boyutu nedeniyle odak uzunlukları aşırı derecelere varan oranda kırpılıyordu. Bu da en geniş lensleri bile telefoto seviyesine indirgiyordu.

Nikon 1 sistemi, Nikon’un geçmişi 1950’lere dayanan ve güçlü olduğu F-mount lens serisini boşa çıkarmadan aynasız sistem pazarına yapılan bir giriş denemesi niteliğini taşıyordu. Ancak sorun, eskimiş bir lens tabanı etrafında rekabetçi bir aynasız kamera sisteminin tasarlanamıyor olması. Nikon’un yaptığı son duyuru, şirketin aynasız kameraların profesyonel fotoğrafçılığın geleceğinde yattığını kabul etmesi anlamına geliyor. Yine de, şirket SLR makineler geliştirmeyi de sürdüreceğini söylüyor.

Daha fazla bilgiyi ne zaman alacağımız konusunda Nikon sadece, yeni ürünün çıkış tarihi ve fiyat bilgilerinin ilerleyen zamanlarda sağlanacağını söylemekle yetiniyor. Nikon ara sıra üst sınıf ürünlerinin geliştirme çalışmalarını, fazla bilgi vermeden duyuruyor. Benzer bir duyuru geçmişte, mevcut amiral gemisi ürünlerden D5 için de yapılmıştı.

İLGİLİ HABERLER