Teknoloji

Nikon DSLR fotoğraf makinesi üretimini sonlandırıyor

nikon dslr d6

Nikon DSLR fotoğraf makinesi üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor. Nikkei’nin haberine göre, şirket yeni dönemde aynasız kameralara odaklanacak. Bu kararın akıllı telefon kameralarının daha rekabetçi hâle gelmesi nedeniyle alındığı belirtilirken, D6 DSLR‘ın şirketin son SLR ürünü olacağı ifade edildi.

SLR kameralarda görüntüyü lenste veya mercekte göstermek için mekanik parçalardan ve aynalardan oluşan bir kurulumdan yararlanılıyor. Ancak neredeyse son on yıldır pazarda aynasız kameraların hakimiyeti artmış durumda. Buna ek olarak; akıllı telefon kameralarının giderek daha yetenekli hâle gelmesi standart kullanıcıların ekstra fotoğraf makinesi alma ihtiyacını giderek azaltmış durumda.

Aynasız kameralar mekanik olmadıkları için daha hızlı çekim yapabiliyor ve görüntüleri daha çabuk şekilde işliyor. Genel itibarıyla daha kompakt olan aynasız kameralar daha kolay taşınıyor. Japonya kaynaklı verilere göre, 2020 itibarıyla aynasız kameraların satışları DSLR kameraları geride bırakmış durumda.

Nikkei’nin haberinde, akıllı telefon kameralarının giderek iyileşmesinin Nikon’u olumsuz etkilediği ve şirketin bu nedenle daha “kendine özgü” özellikler sunan ürünlere yoğunlaşmayı seçtiği belirtiliyor.

Nikon DSLR kamera üretimini sonlandıran tek büyük fotoğrafçılık şirketi olmayabilir. Canon’un da önümüzdeki dönemde benzer bir karar alabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER