Teknoloji

Nikon Df retro tarzı DSLR işlevleriyle buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon’un “Saf Fotoğrafçılık” olarak  nitelendirdiği yeni fotoğraf makinesi Nikon Df resmiyet kazandı. Full-frame DSLR niteliğini taşıyan bu kamera retro tarzı tasarımıyla dikkat çekiyor.

nikon-df-051113-5Nikon Df sahip olduğu cam pentaprism vizör sayesinde yüzde 100’lük bir görüş alanı sunuyor ve Nikon’un FX serisinin üyeleriyle hemen hemen aynı teknik özellikleri içeriyor. D4’te de bulunan 16 megapiksel sensör ve Expeed 3 görüntü işlemcisine ek olarak D800 ile aynı nitelikte hava sızdırmaz gövde ve D610’da yer alan 39 noktalı otomatik odak sistemi Nikon Df’te karşımıza çıkıyor.

Kontroller için halka tabanlı yeni bir yaklaşım tercih edilmiş. Deklanşör hızı, ISO hassasiyeti, pozlama telafisi ve çekim modları dört farklı, kilitlenebilir halka üzerinden kontrol ediliyor.

Bu arada Nikon Df modern F-mount lenslerle uyumlu tek Nikon DSLR makine olma özelliği taşıyor. Ayrıca portatif bağlantı kaldıracı sayesinde AI olmayan Nikkor lensleri de kullanılabiliyor.

Diğer Nikon FX DSLR kameralar gibi bu makinede de birçok detay dikkat çekiyor. 5.5 fps burst modu, 150 bin deklanşör döngüsü yeteneğine sahip olan yeni bir çekim mekanizması, 2016 piksel RGB metreleme sensörü, EN-EL14a lityum iyon batarya ile tek bir şarjda 1400 çekim yeteneği, öne yerleştirilmiş Fn ve Pv fonksiyon tuşları da Nikon Df’in başlıca unsurları arasında bulunuyor.

Nikon Df’in siyah ve gümüş renkli gövdeleri 28 Kasımdan itibaren piyasada olacak. Sadece gövdesi 2749.95 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak modelin 50mm f/1.8 Special Edition lensli paketi de 2999.95 dolar fiyat etiketi taşıyacak. Ayrıca 50mm f/1.8 G AF-S NIKKOR lens de 279.95 dolar fiyattan dileyenlere sunulacak.

İlgili >>Nikon

İLGİLİ HABERLER