Teknoloji

Nikon 100. yaşını D850 ile kutlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
nikon d850
Nikon D810

Nikon son zamanlarda üst sınıf kompakt ve uygun fiyatlı aynasız kamera pazarlarında Sony ve Fujifilm gibi rakipleriyle rekabette bazı sıkıntılar yaşıyor. Ancak şirket 100. yılını kutlamak için geliştirdiği üst sınıf profesyonel modelle bu sıkıntıları arkasında bırakmayı amaçlıyor. Nikon bu hedef doğrultusunda D850 adını taşıyan bir model üzerinde çalıştığını açıkladı. Nikon D850, 36.3 megapiksel çözünürlüklü tam çerçeve D810’un devamı niteliğini taşıyor.

Nikon şimdilik D850 ile ilgili fazla detay vermedi. Şirket sadece yeni kameranın “tam çerçeve, yüksek çözünürlüklü ve yüksek hızlı” olacağını belirtmekle yetindi. Nikon yeni kameranın bir dizi yeni teknolojiyi barındıracağının, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda iyileştirmelerin yapılacağının sözünü vermeyi de ihmal etmedi. Nikon yeni kamerasının profesyoneller, hobi için fotoğraf çekenler, manzara fotoğrafçıları, spor fotoğrafçıları, moda ve düğün fotoğrafçıları ve multimedya içerik oluşturanlar için “müthiş bir araç” olduğunu belirtti.

D810’u kullananlar yeni bir odak sistemi, daha iyi RAW fotoğraflar, sabitleme, yerleşik Wi-Fi, dönen dokunmatik ekran, daha yüksek deklanşör hızı ve 4K video kaydı yapabilme imkanı istemişti. Nikon’un müşterilerini dilemesi ve bu özelliklerin önemli kısmını D850’ye yerleştirmesi bekleniyor.

Nikon D850 ile çekilen bir videoyu da yayınladı

Nikon D850 ile çekildiğini belirttiği bir 4K videoyu da YouTube üzerinden yayınladı. Söz konusu video, D850’nin düşük ışık ve yavaş çekim konusundaki yeteneklerini de gözler önüne seriyor.

Nikon, 100. yılıyla birlikte yeni bir strateji ve felsefeyi de hayata geçirmeyi planlıyor. Başkan Kazuo Ushida, bir çözüm şirketi olarak yeniden doğacaklarını ve ana felsefelerini bir ışık gibi kullanarak gelişmiş teknoloji ve fikirler sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER