Teknoloji

Nikon’dan uzay fotoğrafçılığına özel ilk full-frame DSLR: D810A

nikon-d810a-100215

Nikon 36 megapiksel D810 DSLR’ın bir çeşidi olan D810A’yı duyurdu. Yıldızların fotoğrafını çekmek amacıyla geliştirilen bu versiyonda yer alan özel optik filtresi sayesinde Hidrojen Alfa ışığının iletimi dört katına çıkıyor, kameranın Atbaşı Bulutsusu gibi kızıl gökyüzü nesnelerini yakalaması daha iyi şekilde gerçekleştiriliyor.

Benzer işlevi gerçekleştiren, Canon 60Da gibi çeşitli modeller uzun zamandır ortalıkta bulunuyor. Ancak Nikon D810A astronomik fotoğrafçılığı için özel olarak geliştirilmiş ilk full-frame DSLR olma özelliğini taşıyor.

Nikon D810A’nın niş bir ürün olduğunun altını çizmek gerekiyor. Zaten şirket D810A’nın genel fotoğrafçılık için kullanımı noktasında uyarıda bulunuyor, çünkü gezegenimize ışığını yöneltmiş olan nesneler aşırı kırmızı ışık kullanılarak işleniyor. Eğer uzay fotoğrafları çekmekle ilgiliyseniz, Nikon D810A sizin için en uygun seçenek olabilir. Üstelik Nikon, D810’un özelliklerinde oynamaya giderek uzun pozlamalı fotoğrafları daha kolay hâle getirmeye de çalışmış. Ayrıca vizör ekranını sanal ufuk çizgisi gibi eklentilerle de farklılaştırmış.

Nikon D810A’nın mayıs sonunda yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor. Tavsiye edilen yurt dışı satış fiyatı ise 3799.95 dolar, D810’dan 500 dolar daha fazla.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER