Teknoloji

Nikon D6 fotoğraf makinesinin çıkışına koronavirüs engeli

nikon d6

Nikon D6 adını taşıyan fotoğraf makinesini geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Profesyonel spor fotoğrafçılarına yönelik olan cihazın bu ay içinde satışa sunulması planlanıyordu. Ancak koronavirüs salgını, Nikon’u da planlarını değiştirmek zorunda bıraktı.

Koronavirüs salgını nedeniyle D6’da kullanılacak bileşenlerin tedariği konusunda sıkıntı yaşayan Nikon, üretimin aksaması nedeniyle yeni fotoğraf makinesinin çıkışını erteledi. Nikon D6’nın temmuz ayında Tokyo’da başlayacak 2020 Olimpiyatları öncesinde büyük bir ilgi görmesi bekleniyordu.

Nikon’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önlemler nedeniyle üçüncü taraf iş ortağımızdan parça ve bileşen tedariğinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle normal şartlar altında mart ayında çıkarmayı planladığımız yeni Nikon D6’yı ileri bir tarihte satışa sunacağız.”

Nikon D6 ne zaman çıkacak?

Nikon, koronavirüs nedeniyle bileşen tedariğinde ve üretim konusunda sıkıntı yaşayan tek şirket değil. Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından Çin hükümeti ülke genelinde fabrikaları geçici olarak kapatmış ve seyahat kısıtlamaları uygulamaya başlamıştı. Seyahat kısıtlamaları iPhone’ların montajında veya Tesla’nın parçalarının üretiminde çalışan milyonlarca kişiyi etkilemişti. Çin’de yeni vaka görülme sayısının düşmesiyle birlikte Foxconn gibi üretim şirketlerinin mart ayının sonu itibarıyla normal üretim kapasitesine dönebileceği belirtiliyor.

Nikon D6 için henüz yeni bir çıkış tarihi duyurulmuş değil. Nikon’dan yapılan açıklamada, şirketin durumu daha iyi şekilde kavradıktan sonra yeni çıkış tarihini paylaşacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER