Teknoloji

Nikon D6 dijital DSLR makinenin gelişinin duyurusu yapıldı

nikon dslr d6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon yeni nesil profesyonel seviye DSLR makinesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Nikon D6, şirketin epey geniş olan D serisi DSLR ürünlerinin yeni üyesi olacak.

Nikon D serisi özellikle hızı ve güvenilirliğiyle spor fotoğrafçıları arasında popüler. Nikon, yeni ürünü D6’yı da şimdiye kadar çıkardığı en gelişmiş dijital SLR modeli olarak nitelendiriyor.

Ne var ki, Nikon’un şu an için D6 hakkında söylediği tek şey yukarıdaki nitelendirme oluyor. Ayrıca bir de yukarıda görünen fotoğrafı paylaştı. Fotoğraftan da bu makinenin, önden bakıldığı zamanda temelde selefi D5’e ve D4’e çok benzediğini gösteriyor.

Nikon D6 ile ilgili gelişmelerin yanı sıra, yeni bir hızlı telefoto zum lensin çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. AF-S Nikkor 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR lens yolda.

Nikon her zaman bu yolu izliyor. Nikon D5 modelinin duyurusu bu ürünle ilgili çalışmaların yapıldığının doğrulanmasından iki ay kadar sonra yapılmıştı. Daha öncesinde de aynı durum D4S için tekrarlanmıştı. Anlaşılan o ki, gelecek ürün için de fazla beklememiz gerekmeyecek. Spor fotoğrafçıları, Tokyo Olimpiyatları başlayıncaya kadar yeni makineye kavuşma imkanı yakalayacaktır.

İLGİLİ HABERLER