Teknoloji

Nikon D6 dijital DSLR makinenin çıkış tarihi belli oldu

nikon d6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon, D6 adını taşıyan dijital DSLR fotoğraf makinesinin duyurusunu geçtiğimiz eylül ayında yapmıştı. Şirket, o dönemde makinenin sadece fotoğrafını paylaşmış, bunun dışında başka bilgi vermemişti. Nikon D6’nın fiyatını ve çıkış tarihini de sonunda duyurdu.

Nikon D6’nın odak noktasında hız ve doğru otomatik odaklama bulunuyor. Ancak D6, video kalitesi konusunda başta gelen rakibi Canon 1DX Mark III’ün gerisinde kalmış gibi görünüyor.

D6’da yine 20.8 megapiksel çözünürlüklü tam çerçeve sensör bulunuyor. Ancak işlemci tarafında daha hızlı bir model olan Expeed 6 tercih edilmiş. Sürekli çekim modunda mekanik deklanşör ile saniyede 14 kare yakalamak mümkün oluyor. Canlı görünüm modunda ise sessiz elektronik deklanşöre dokunarak saniyede 10,5 kare yakalanıyor.

Nikon D6’da 8 megapiksel çözünürlükle saniyede 30 kare, 2 megapiksel çözünürlükle de saniyede 60 kare fotoğraf çekilebiliyor. Canon 1DX Mark III ise mekanik deklanşör ile saniyede 16, elektronik deklanşör modunda ise 20 kare yakalayabiliyor.

nikon d6Nikon D6’da otomatik odaklama noktalarının sayısı 153’ten 105’e iniyor. Ancak bu noktaların hepsinin seçilebilir olması, sayıların azalmasını önemsiz kılıyor. Nikon’dan verilen bilgiye göre, bu sayede otomatik odaklamanın kapsama alanı yüzde 60 oranında artıyor. Düşük ışıkta otomatik odaklamayı da geliştiren Nikon, 100-102.400 ISO aralığında ise bir değişikliğe gitmiyor.

Video tarafında bakıldığında D6’nın 4K 30fps video kaydı yapabildiği görülüyor. Bu kapasite D5, 2016’da piyasaya çıktığında iyi olarak kabul ediliyordu. Ancak Canon 1DX III, 12-bit 5.5K RAW ve 4K 10-bit 60fps video kaydı yetenekleriyle D5’i fazlasıyla sollamıştı. Video bu tarz makineler için pek önemli olmasa da, Canon’un bu algıyı değiştirmek için çalıştığı açıkça görülüyor.

Nikon D6 için ne kadar ödemek gerekecek?

Nikon D6’da iki adet XQD/CFExpress bellek kartı yuvası bulunuyor. D6’da gigabit ethernet girişi de mevcut.

Nikon D6, önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Fotoğraf makinesinin ABD’deki fiyat etiketinde 6500 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER