Teknoloji

Nikon D5600 Bluetooth sayesinde anında fotoğraf paylaşımı yapabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon-d5600-101116Nikon, en yeni DSLR kamerasını gözler önüne çıkardı. Hobi olarak fotoğraf çekenler ve içerik oluşturucuları için tasarlandığı belirtilen D5600, giriş seviyesinde konumlanıyor. D5600’de de, selefi D550’de olduğu gibi, 3.2 inç bir LCD ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, farklı açılara döndürülebiliyor. Böylelikle kullanıcıların değişik kareleri yakalaması mümkün hâle geliyor.

D5600’ün LCD ekranının dokunmatik olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde playback modunda fotoğraflar arasında hızlı biçimde dolaşabiliyor. Buna ek olarak, fotoğrafta yakınlaştırma yapılan alan kesilebiliyor. Nikon D5600, timelapse video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

Nikon D5600, SnapBridge uygulaması ve Bluetooth aracılığıyla iOS ve Android cihazlarıyla eş zamanlanabiliyor. Böylelikle D5600 ile çekilen fotoğraflar hızlı biçimde akıllı telefona aktarılabiliyor ve sosyal medyada paylaşılabiliyor. Fotoğraf transferi kamera kapalıyken de devam ediyor. SnapBridge uygulamasına aktarılan fotoğraflar otomatik olarak Nikon Image Space’e yüklenebiliyor.

Ancak bu şekilde RAW ve TIFF formatındaki fotoğraflar transfer edilemiyor. Buna ek olarak, mobil cihaza gönderilen fotoğrafların çözünürlüğü otomatikman 2 megapiksele indiriliyor. Video transferi ise Wi-Fi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Nikon’dan yapılan açıklamada 24.2 megapiksel DX sensöre sahip D5600 ile karanlıkta ve düşük ışıklı ortamlarda bile oldukça detaylı ve gürültüsü az fotoğrafların çekilebildiği belirtildi.

Nikon D5600 24 Kasımda satışa sunulacak

Nikon’un yeni kamerası, yurt dışında 24 Kasımda piyasaya sürülecek. Kameranın standart AF-P 18-55 lense sahip modelinin İngiltere’deki fiyat etiketinde 799,99 sterlin yazacak.

İLGİLİ HABERLER