Manşetler

Nikon’un en hızlı DSLR’ı daha da hızlandı, D4S duyuruldu

Nikon’un profesyonel fotoğrafçıları hedefleyen yeni ürünü D4S, 2012’de çıkarılan Nikon D4’e göre daha iyi fotoğraflar çekmesi için tasarlandı. Bununla birlikte Nikon, D4’te işleyen formülü bozmamakla da akıllılık etmiş.

nikon-d4s-250214

D4S’te de 16.2 megapiksel FX format, 36.0 x 23.9 mm. boyutlu CMOS sensör, 51 noktalı otomatik odak sistemi ve RGB 3D metreleme sistemi bulunuyor. D4’te varolan kontrollerin birçoğu da D4S’te olduğu yerde bulunmaya devam ediyor. Yine de Nikon kabzanın ergonomisinde değişiklik yaptığını ve bu şekilde makinenin daha büyük ellerle de rahatlıkla kavranabildiğini dile getiriyor. Arkada 3.2 inç ekran ve yüzde 100 görüş açısı sunan optik vizör bulunmaya devam ediyor. FX ve DX lenslerle uyum da önemli özellikler arasında bulunuyor.

D4S’in önemli değişiklikleri gövdenin altında bulunuyor. 16.2 megapiksel sensörün 409600 IOS aralığı bulunuyor, böylelikle D4’ün 204800 maksimum ISO değerinin üstüne çıkılmış oluyor. Nikon’un grup otomatik odak modu da takip edilen nesnenin odakta tutulması noktasında tutulması noktasında daha iyi iş görüyor. Özellikle spor fotoğrafçıları bu özelliği fazlasıyla beğenecektir.

D4S’te yer alan Expeed 4 görüntü işlemcisi D4’tekine göre yüzde 30 daha yüksek bir işlem gücünü de barındırıyor. Bunun sayesinde burst çekim hızı da bir kare artıyor ve 10fps’den 11 fps’ye çıkıyor. RAW format fanları da daha küçük boyutlu RAW SIZE S dosyaları sayesinde standart RAW dosyalarının yarısı büyüklükteki ham fotoğraf dosyalarıyla çalışma fırsatı elde ediyor.

Video tarafında da önemli değişiklikler bulunuyor. Nikon bu alanda da D4S’i daha yetenekli hâle getiriyor. D4S 1080p60, 1080p30 ve 1080p24 formatlarında video çekimi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yeni bir mod sayesinde de HDMI üzerinden sıkıştırılmamış videoyu HDMI üzerinden harici kaynakta kaydetmek, aynı zamanda CF veya XQD kartı üzerine de kayıt yapmak mümkün oluyor. Nikon bu işlevin özellikle kamerayı canlı yayın amacıyla kullanmak isteyenler veya yaptıkları kaydın kopyasını başka bir kaynakta saklamak isteyenler için de ideal olduğunu belirtiyor.

Nikon D4S 6 Mart tarihinden itibaren yurt dışında yaklaşık 6 bin 500 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak. Bu fiyat sadece gövdenin fiyatı olacak.

İlgili >> Nikon

İLGİLİ HABERLER