Teknoloji

Nikon D3200 akıllı telefon bağlantısı ile ilk DSLR’ını alan kitleyi hedefliyor

Nikon, en yeni ürünü olan D3200 dijital kamerayı satışa sundu. 24.2 megapiksellik kamera düşük ışıktaki yüksek performansı ve full HD video çekebilme özelliği ile tüketicilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. D3200, Nikon’un yeni WU-1a kablosuz mobil adaptörü sayesinde akıllı telefon veya tablete bağlanarak fotoğrafları daha büyük görüntüleme ve uzaktan deklanşöre basma fırsatını da kullanıcılarına sağlıyor.

D3200’ün Rehber Modu özellikle fotoğrafçılığa yeni başlayan kitle için son derece faydalı olacağa benziyor. Rehber Modu; kullanıcılara çekim modu belirlemede ve en iyi fotoğrafı çekmeleri için yapmaları gereken ayarlar konusunda yardım edecek bir asistan görevi görecek. Cihazda; Portre, Arazi, Çocuk, Spor, Yakın Çekim ve Gece Portresi olmak üzere altı adet farklı dekor modu mevcut. Video çekiminde ise tam odak, manuel veya otomatik pozlama özelliği mevcut. HDMI çıkışına ve stereo mikrofon girişine sahip olan cihazda 3 inç’lik bir LCD paneli de bulunuyor. Temel olarak, D3200’de selefi D3100’e göre daha fazla megapiksel ve daha geniş bir ISO desteği mevcut.

Bu ayın sonunda kırmızı ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacak D3200’ün fiyatı ise 699.95 dolar olarak açıklandı. WU-1a kablosuz bağlantı adaptörü ise mayıs ayının sonunda, 59.95 dolarlık bir fiyat ile piyasaya çıkacak. Android için kontrol uygulamasının yayın tarihi de mayıs sonu olarak açıklanırken, iPhone ve iPad kullanıcları en az sonbahara kadar beklemek zorunda kalacaklar.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER