Teknoloji

Nikon Coolpix W300 ile Olympus Tough TG-5’e yanıt veriyor

nikon coolpix w300Dayanıklı aksiyon kameralarından söz edilince pek çok kişinin aklına ilk olarak GoPro geliyor. Ancak kamera sektörünün köklü oyuncuları da bu kategoride ciddi ürünler sunuyor. Olympus, kısa süre önce 4K video kaydı yapabilen ve dayanıklı bir kasaya sahip olan Tough TG-5 modelini tanıtmıştı. Nikon da Olympus’a yanıt vermek için fazla zaman kaybetmedi. Nikon Coolpix W300, 2015 çıkışlı AW130’dan aldığı özelliklerin üzerine 4K video kaydı gibi yeni özellikler ekliyor.

Coolpix W300’de, tıpkı AW130’da olduğu gibi, 16 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör bulunuyor. Bu sensöre yine AW130’da da bulunan 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip geniş açılı lens, 3 inç LCD ekran, yerleşik NFC desteği, Wi-Fi ve GPS eşlik ediyor.

30 metre derinliğe kadar suya ve -10 santigrat derece sıcaklığa kadar donmaya dayanıklı olan Coolpix W300, toza ve 2.4 metreye kadar olan mesafelerden düşmeye karşı da dayanabiliyor. Bütün bunlara ek olarak, Nikon’un yeni dayanıklı kamerasıyla 30fps’de 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Maceralı anları yüksek çözünürlüklü olarak kaydedebilen kamera, kayıt esnasında fotoğraf da çekebiliyor. Pek çok 4K kamerada bu tarz bir özellik bulunmuyor. Nikon, ergonomik açıdan Coolpix W300’ün AW130’a kıyasla daha gelişmiş olduğuna dikkat çekiyor. Tasarımda yapılan değişiklikler sayesinde kameranın elle daha iyi oturduğu belirtiliyor.

Nikon Coolpix W300 395 dolar karşılığında satışa sunulacak

Nikon Coolpix W300, yaz mevsimi içinde satışa sunulacak. Kameranın yurt dışındaki fiyat etiketinde 395 dolar yazacak. Bu da Coolpix W300’ün Olympus Tough TG-5’e kıyasla yaklaşık 55 dolarlık bir fiyat avantajına sahip olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER