Teknoloji

Nikon Coolpix S9900 tanıtıldı: 30x optik zum, 3 inç döndürülebilir ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nikon-coolpix-s9900-100215-1

Nikon’un bugün tanıtımını gerçekleştirdiği yeni makinelerden bir tanesi olan Nikon Coolpix S9900, geçen yılın ürünü S9700 ile aynı görünüme sahip. Buna ek olarak aynı şekilde 25-750 mm eşdeğer zum lens ve arka aydınlatmalı 16 megapiksel sensör de barındırıyor. Arkayı çevirdiğinizde ise 3 inç, çoklu açılı ekranı göreceksiniz. İşte farklılıklardan bir tanesi bu.

Nikon Coolpix S9900’u çekici kılan ve alıcı bulmasını sağlayacak en önemli unsuru lensi. 30x zum 25-750 mm eşdeğer anlamına geliyor ve bununla geniş açılı grup fotoğraf çekimleri rahatlıkla gerçekleştiriliyor. Çekim tuşunun çevresine yerleştirilen zum halkası sayesinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma kolaylıkla yapılıyor.

GLONASS ve QZSS ile de desteklenen GPS diğer dikkat çekici özelliklerden bir tanesi. Daha fazla sağlayıcının desteklemesi sayesinde çekilen fotoğrafların konumu daha doğru şekilde belirleniyor. S9900 ile çekilen fotoğraflar iPhoto gibi fotoğraf organizasyon uygulamalarında harita üzerinde çekildiği konumlarıyla birlikte gösteriliyor. Wi-Fi desteği sayesinde çekilen fotoğrafları Nikon görüntüleme uygulaması sayesinde mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla paylaşmak da mümkün oluyor.

5 eksenli hibrit titreşim azaltıcısı, diğer bir deyişle görüntü sabitleme sistemi sayesinde şartların gerektirdiği durumlarda durağan çekimler elde ediliyor. Otomatik, manuel veya film çekim modlarında bu sistemden yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER