Teknoloji

Nikon’dan özçekime odaklanan Coolpix S6900 kompakt kamera


nikon-coolpix-s6900-120914-2

Nikon özçekim fotoğraf meraklıları için yeni bir kompakt kameranın duyurusunu gerçekleştirdi. Nikon Coolpix S6900 tasarımından yazılım özelliklerine kadar özçekim fotoğrafları destekleyecek çeşitli nitelikleri bünyesinde barındırıyor.

Dahili ayağı sayesinde kamerayı bir masaya veya sehpaya koyup çekim yapmak mümkün oluyor. Döndürülebilir ekran da karenin içinde olduğunuzu garanti altına almanıza yardımcı oluyor.

S6900 çeşitli hareketleri destekliyor, böylelikle çekim yaparken makineye dokunmadan, sadece el veya kol hareketleriyle onu yönetmenize olanak sağlıyor. Böylelikle fotoğraf çekmek kolaylaşıyor, çekim için deklanşör tuşuna basmanıza gerek kalmıyor. Sadece tek bir hareketle çekim işlemi gerçekleşiyor.

Cildi pürüzsüzleştirmekten dişleri beyazlatmaya kadar çeşitli güzelleştirme seçenekleri bulunurken dahili NFC desteği sayesinde akıllı telefonu kameraya dokunudurup eşleştirme yapmak ve Wi-Fi kullanarak daha yüksek kaliteli çekimleri kolaylıkla akıllı telefona aktarmak imkan dahilinde bulunuyor.

Nikon Coolpix S6900’in tek olayı özçekim fotoğraflar değil. 16 megapiksel CMOS sensörü ve Expeed C2 işlemcisi, aynı zamanda 25-300mm eşdeğer lensi, 12x optik zumuyla Nikon Coolpix S6900 başka alanlarda da işe yarayacaktır.

nikon-coolpix-s6900-120914-1

Arkada 3 inç, 460 bin noktalı ekran bulunuyor. Menteşeli yapısı sayesinde ekran farklı pozisyonlarda kullanılma imkanı veriyor.

Titreşim azaltma, birçok sahne modu, 8fps sürekli çekim gibi bir kompakt kameranın sunabileceğinden çok daha fazla özellik sunan Nikon Coolpix S6900’un fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER