Teknoloji

Nikon Coolpix S6600 hareket eden ekran, Wi-Fi ve 12x zum ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon Coolpix kompakt dijital fotoğraf makinesi serisine yeni bir ürün ekledi. Bu ürün sahip olduğu çok açılı LCD ekranı sayesinde çekim üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunuyor.

nikon-coolpix-s6600-060813-1

Nikon Coolpix S6600 modeli geçtiğimiz şubat ayında çıkan S6500 modeliyle hemen hemen aynı teknik özellikleri taşıyor. 12x optik zum Nikkor lens, 16 megapiksel arka aydınlatmalı CMOS sensör ve dahili Wi-Fi gibi özellikler korunurken hareket ettirilebilir ekran ile farklılık yaratılmış oluyor.

Nikon makineye hareketle kontrol işlevleri de eklemiş. Fotoğraf ve videoları çekmek veya zum kullanmak gibi işler belirli bir uzaklıktan gerçekleştirilecek el hareketleriyle yapılabiliyor. Tabii, bunun için ekranın portre pozisyonunda olması gerekiyor.

nikon-coolpix-s6600-060813-5

1080p Full HD video ve stereo ses kaydı da Nikon Coolpix S6600’ın video tarafındaki yetenekleri olarak öne çıkıyor.

Çekilen fotoğraflara Nikon’un Quick Effect modu sayesinde toplam 30 farklı efekt arasından çeşitli efektler eklenebiliyor. Ayrıca 18 farklı sahne modu, Kolay Panorama, bulanıklık ve titreşim giderme gibi özellikler de Nikon Coolpix S6600’ın çatısı altında bulunuyor.

Nikon Coolpix önümüzdeki eylül ayından itibaren yurt dışında piyasaya çıkmaya başlıyor. Siyah, kırmızı, mor ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacak makine için İngiltere’de yaklaşık 200 pound fiyat belirlendi.

İLGİLİ HABERLER