Teknoloji

Nikon Coolpix A1000 ile gezginlere kompakt bir çözüm sunuyor

nikon coolpix a1000

Nikon bir süre önce yeni tam kare aynasız fotoğraf makinelerini tanıtmıştı. Şirket bu tanıtımın ardından rotasını daha bütçe dostu ve kompakt seçeneklere çevirdi. Bu istikametteki ilk durak ise Nikon Coolpix A1000 oldu.

Nikon yeni ürünü için “tarz sahibi, dijital kompakt kamera” tanımlamasını kullanıyor. 35x optik zoom yapabilen 24-840 mm. bir lense sahip olan Coolpix A1000, öncelikli olarak seyahat yapanları hedefleyen bir kamera gibi görünüyor. Coolpix A1000, zoom kapasitesiyle Panasonic Lumix TZ90 ve Sony Cyber-shot HX99 gibi rakiplerini geride bırakıyor. Coolpix A1000, 1/2.3 inçlik 16 megapiksel çözünürlüklü bir sensör taşıyor.

16 megapiksel çözünürlük, piyasadaki diğer kameralara kıyasla biraz düşük kalıyor gibi görünebilir. Ancak bu tarz küçük sensörlere sahip cihazlarda daha az piksel sayısının daha iyi olduğunu ve daha yüksek ISO performansını mümkün kıldığını söylemek gerekiyor. Maksimum ISO seviyesi 6400 olan Nikon Coolpix A1000, RAW formatında fotoğraflar da çekebiliyor. Seyahat kameralarının çoğunda bu yetenek bulunmuyor.

Coolpix A1000, lens tabanlı bir titreşim azaltma sistemine sahip. Böylelikle fotoğraf çekerken titreme etkisi aşağıya çekilebiliyor. Buna ek olarak, videolarda da hibrit bir titreşim azaltma sistemi kullanılıyor. Coolpix A1000 ile 4K çözünürlüklü video kaydı yapılabiliyor.

Nikon Coolpix A100, göz sensörlü elektronik bir vizöre sahip. Farklı açılarda kullanılabilen 3 inçlik dokunmatik ekran ve özel zoom tuşu da fotoğraf makinesinin diğer özellikleri arasında yer alıyor. Coolpix A1000, ocak ayının sonunda yurt dışında satışa sunulacak. Fotoğraf makinesinin İngiltere’deki fiyat etiketinde 409 pound yazacak.

İLGİLİ HABERLER