Teknoloji

Nikon 14.2 megapiksel sensörlü, değiştirilebilir lensli Nikon 1 V2’yi tanıttı

Nikon, Nikon 1 Advanced Camera serisinin yeni üyesi Nikon 1 V2’yi duyurdu. Değiştirilebilir lensli bu dijital fotoğraf makinesi bir amatör fotoğrafçının ihtiyaç duyacağı tüm kolaylıkları DSLR kalitesinde fotoğraf çekimiyle buluşturuyor. Nikon 1 V2 ile birlikte bu ürün ve selefiyle birlikte kulanılabilen “speedlight” flaş aksesuarını da duyurdu.

Nikon 1 V2’de 14.2 megapiksel CMOS sensör barındırıyor. Japon şirketin deyimine göre şaşırtıcı derecede hızlı otomatik odaklama yeteneğine sahip olan bu sensörün yanı sıra Full HD video kayıt yeteneği de makinede bulunuyor. Otomatik odaklama izleme özelliğinin kullanımıyla birlikte saniyede 15 kare hızında fotoğraf çekimi mümkün oluyor. Nikon 1 V2’nin arkasında 3 inç’lik ekran ve 1.4 milyon noktalı vizör yer alıyor.

Nikon 1 V2 DSLR sınıfına girmese de, Nikon cihaza bu havayı vermeye çalışmış. Şirketin pazarlama, planlama ve müşteri deneyiminden sorumlu başkan yardıcısı Bo Kajiwara yeni V2’nin Nikon’un her türlü hayat macerası sırasında rahatlıkla taşınabilecek kolay kullanımlı bir makine arayan yaratıcı ve etkileyici tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayan kamera sistemi sunma konusundaki çalışmalarının bir yansıması olduğunu kaydetti. Değiştirilebilir lens özelliği sayesinde kullanıcılar DSLR deneyimini bu üründe de bir şekilde yaşama fırsatı bulmuş oluyor. Nikon 1 V2’nin ISO aralığı ise 160 ile 6400 arasında değişiyor.

Nikon 1 V2’de Geliştirilmiş Hareket Çekim Modu adı verilen ve bir fotoğraf çekimiyle aynı zaman aralığında dört saniyelik yavaş çekim kaydı yapmayı sağlayan özel bir mod bulunuyor. Geliştirilmiş Sinema Modu ise fotoğrafçıların aynı anda full HD video ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekmesine olanak sağlıyor. Gelecek ay yurt dışında piyasaya çıkacak olan bu yeni ürün için yaklaşık 900 dolarlık bir fiyat belirlendi. Speedlight aksesuarı da 160 dolarlık fiyattan satışa sunulacak.

İlgili >> Nikon

İLGİLİ HABERLER