Teknoloji

Nike+ Move iPhone 5S ile gelen M7 işlemcisinden yararlanan ilk uygulama olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5S’te yer alan Apple A7 işlemcisi M7 adı verilen özel bir yardımcı işlemci de barındırıyor. Bunun sayesinde cihazın ivmeölçer, jiroskop ve pusula gibi sensörlerden veri toplaması sağlanıyor.

nike-plus-move-110913

M7, varlığıyla A7’nin yükünü azaltacak ve iPhone 5S içinde güç tüketimi bakımından daha verimli bir çalışma fırsatı sunacak. Yazılım geliştiriciler CoreMotion API’ları sayesinde M7’nin işlevlerinden faydalanabilecek.

Apple yeni geliştirici araçları sayesinde diğer mobil cihazların sunduklarının çok daha ötesinde işlevlere sahip olan sağlık ve egzersiz uygulamalarının geliştirileceğini kaydetti. M7 işlemci cihaz uyku modunda olsa bile hareket verilerinden yararlanmaya devam ediyor, ivmeölçeri kullanan adımölçer veya diğer egzersiz uygulamaları için batarya ömrünü koruyor.

M7 işlemcisinden ve bunun yeni API setinden yararlanan ilk uygulama olarak Nike+ Move uygulaması Apple’ın iPhone etkinliğinde gösterildi. Nike ve Apple’ın belirttiğine göre bu uygulama yakın gelecekte App Store’da dağıtıma çıkacak. Bu uygulama sayesinde FuelBand’inkine benzer bir deneyim iPhone 5S’e gelmiş olacak.

Nike bu uygulamanın sadece giriş seviyesinde deneyim sunacağını belirtmeyği de ihmal etmedi. Nike+ Move günlük aktivitelerinizi takip edecek ve bunları Game Center ile de bağlayacak. Bu sayede Nike+ Move kullanıcılar aktivitelerini başka kullanıcılarınkilerle karşılaştırabilecek.

İlgili >> Pocket-lint

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER