Teknoloji

iPhone 5s’e özel ilk hareket uygulaması Nike+ Move yayınlandı

iPhone 5s’in tanıtıldığı günden bu yana beklenen, akıllı telefon için optimize edilmiş Nike+ Move uygulaması iTunes App Store’da yayınlandı. iPhone 5s’te bulunan yeni M7 hareket işlemcisinin nimetlerinden faydalanan uygulama ivmeölçer, jiroskop ve pusuladan veri toplayabiliyor. İki şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, uygulama iPhone 5s sahipleri için tanıtıcı bir NikeFuel deneyimi sağlıyor.

nike-plus-move-171013

Kullanıcının ne zaman, nerede ve nasıl hareket ettiğini ölçebilen uygulama, NikeFuel yardımıyla kullanıcıyı motive etme yeteneğini de bünyesinde barındırıyor. Sosyal bir yapıda olan Nike+ Move ile kullanıcılar etkinliklerini arkadaşları ve diğer uygulama kullanıcılarıyla da paylaşabiliyor.

Uygulamanın Nike ekosistemindeki diğer ürünlerin muadili olmadığının altı ise Nike tarafından özellikle çiziliyor. Şirket tarafından Pocket-lint sitesine yapılan açıklamada Nike+ Move’un iPhone 5s sahipleri için tanıtıcı bir NikeFuel deneyimi sunduğu belirtilirken, kullanıcının aktiflik durumunu ölçen uygulamanın NikeFuel ile harekete geçmek için gereken motivasyonu sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi

Kullanıcının hareket verilerini cihaz uyku durumunda bile toplayabilen M7 hareket işlemcisi gün içinde ivmeölçer kullanan adımsayar ve diğer fitness uygulamaları için de pil ömrü tasarrufunda bulunuyor. Bu işlemcinin varlığı uygulamayı sadece iPhone 5s’e özgü kılarken, Nike+ Move’un henüz Türkiye mağazasına giriş yapmadığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

İlgili >> 9to5Mac, Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER