Teknoloji

Nike HyperAdapt 1.0 bağcıklarını kendisi bağlayacak

nike hyperadapt 1.0

1985’te vizyona giren Geleceğe Dönüş II’de gözüken ve bağcıklarını kendi kendine bağlayan spor ayakkabılar, sonunda tam anlamıyla gerçeğe dönüşüyor. Nike HyperAdapt 1.0, bağcıklarını otomatik olarak bağlayabilecek.

HyperAdapt 1.0 sahiplerinin topuğu ayakkabıdaki sensöre dokunduğunda, ayakkabının bağcıkları otomatik olarak sıkılaştırılacak. Kullanıcılar, ayakkabının yanlarında bulunan düğmeler aracılığıyla HyperAdapt 1.0’ın bağcıklarının sıkılığını ayarlayabilecek.

Geleceğe Dönüş’te gözüken AirMag modelinin gerçek versiyonlarını geliştiren Nike, söz konusu ayakkabıları yıllar boyunca kamuoyunun önüne çıkarmış ancak ayakkabıları satışa sunmamıştı. Şirket, geçtiğimiz yılın sonunda ayakkabının bir çiftini Geleceğe Dönüş’ün başrol oyuncularından Michael J. Fox’a hediye etmiş ve ayakkabıyı kısıtlı sayıda da olsa satacağını açıklamıştı. HyperAdapt 1.0 ile birlikte bu kısıtlılık dönemi sona erecek gibi gözüküyor.

HyperAdapt, özel üretim AirMag’lerde bulunan teknolojiyi, genel kullanıma daha uygun bir format çerçevesinde sunuyor. Bu yıl içinde satışa sunulacak ayakkabıya sahip olmak için Nike’ın fitness platformu Nike+’a üye olmak gerekiyor. Ayakkabı üç farklı renk seçeneğiyle 2016’nın sonunda satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER