Teknoloji

Nike Geleceğe Dönüş’teki spor ayakkabıları 2016’da satışa sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nike-mag-2015-221015

Geleceğe Dönüş 2’nin vadettiği teknolojik inovasyonlar arasından ikisi pek çok kişinin iştahını kabartmıştı: Uçan kaykaylar ve bağcığını otomatik olarak bağlayabilen spor ayakkabılar. Uçan kaykaylar henüz prototip olmaktan öteye gidemese de, bağcığını kendi kendine bağlayan spor ayakkabıları yakında ayağımıza geçirmemiz mümkün gözüküyor. Nike, dün (21 Ekim 2015) kutlanan Geleceğe Dönüş Günü şerefine bağcığını otomatik olarak bağlayan MAG modeli spor ayakkabılarını resmen görücüye çıkarttı. Ayakkabıları ayağına geçiren ilk isim ise Geleceğe Dönüş’ün Marty McFly’ı Michael J. Fox oldu.

Michael J. Fox, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla Nike’ın efsanevi tasarımcılarından Tinker Hatfield’ın kendisine gönderdiği mektubu paylaştı. Hatfield, bilimkurgu olarak başlayan projede kurguyu gerçeğe dönüştürmekten dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Açık artırma yoluyla sahiplerini bulacak Nike Air Mag’in satışından elde edile gelir Parkinson hastalığıyla mücadele için araştırmalar yapan Michael J. Fox Vakfı’na aktarılacak.

Michael J. Fox models the first self-lacing Nike Mags.Michael J. Fox models the first self-lacing Nike MAG.

Posted by The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research on Wednesday, 21 October 2015

Nike, 2011 yılında da Air Mag’in bağcıklarını otomatik olarak bağlayamayan modelini açık artırmayla satmış ve geliri yine Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı’na bırakmıştı. Vakıf, Michael J. Fox’un yeni Nike Air Mag’i giyerken çekilmiş videosunu Facebook ve Twitter hesapları aracılığıyla paylaştı.

Tinker Hatfield, 2011’de Parkinson ile mücadele için 9.4 milyon dolar kaynak yaratmayı başardıklarını ve şimdiki amacın bu rakamın üstüne çıkarak hastalığın kökünü tamamen kazımak olduğunu söyleyerek mektubunu tamamladı.

Nike, yeni Air Mag 2015’i resmi internet sitesi aracılığıyla da duyurdu. CEO Mark Parker, otomatik olarak bağcık bağlama teknolojisinin tüm sporcuların faydalanacağı bir teknoloji olacağını belirtti ve teknolojinin farklı spor dallarındaki uygulamaları üstünde çalışıldığını dile getirdi. Nike Geleceğe Dönüş’ten gerçeğe dönüşen spor ayakkabılarının satışına ilişkin detayları önümüzdeki ilkbaharda duyuracak.

İLGİLİ HABERLER