Teknoloji

Nike CEO’sundan FuelBand’in geleceğiyle ilgili kafa karıştırıcı açıklamalar

Nike’ın egzersiz bilekliği FuelBand’in geleceği konusunda izlediği tutum kafa karışıklığı yaratmaya devam ediyor. Şirketin CEO’su Mark Parker’ın CNBC’ye yaptığı son açıklamalar da bu kafa karışıklığını biraz daha artırdı. Nike’ın giyilebilir aksesuar sektörüne bağlı olduğunu söyleyen Parker, önümüzdeki dönemde işin yazılım kısmına daha fazla odaklanacaklarını ifade etti.

nike-plus-fuelband-se-151013

Dijital sporun her geçen gün daha fazla büyüyeceğinin altını çizen Parker, daha fazla Nike ürününe bu teknolojinin entegre edileceğini dile getirdi. Parker bu alana olan bağlılıklarının devam edeceğini ve hedeflerinin halihazırda 30 milyon olan FuelBand kullanıcı sayısını 100 milyonın üzerine çıkarmak olduğunu belirtti.

Parker röpörtajda Apple’dan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Nike ve Apple’ın birlikte çalışmayı sürdüreceklerini söyleyen CEO, bu ortaklığın geleceği için duyduğu heyecanı gizlemedi. Parker Nike ve Apple’ın ortak bir cihaz hazırlayıp hazırlamayacağına dair soruya ise yanıt vermedi.

Parker Nike’ın donanım üretimi konusundaki planlarına ilişkin soruyu yanıtlarken de temkini elden bırakmadı. Yazılıma odaklanacaklarını yeniden hatırlatan Parker, şirketinin giyilebilir aksesuar sektörünün oyuncularından biri olmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER