Teknoloji

Nike artırılmış gerçeklik ile doğru ayakkabı numarasını bulmaya yardım edecek

nike fit artirilmis gerceklik

Nike artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine uzun süredir yoğun deneyler yapıyor. Söz konusu deneyler, bu teknolojinin merkezinde olduğu yeni deneyimler doğuruyor. Bu deneyimlerin en yenisi ise Nike Fit adını taşıyor. Bilgisayar görüşü, bilimsel veri, yapay zekâ ve tavsiye algoritmalarını kullanan Nike Fit, kullanıcının ayağını tarayarak doğru ayakkabı numarasını bulmasına yardımcı oluyor. Nike’ın akıllı telefon uygulamasında kullanıcılarla buluşacak olan Nike Fit’in yanlış numaralı ayakkabı giyme sorununu ortadan kaldırması hedefleniyor. Nike’tan yapılan açıklamaya göre, insanların yüzde 60’ından fazlası yanlış numaralı ayakkabı giyiyor.

Nike’ın sunduğu artırılmış gerçeklik deneyiminin temel hatları itibarıyla oldukça basit olduğu söylenebilir. Nike uygulaması içindeki ürün sayfasına ayak ölçmeye yönelik yeni bir seçenek eklenecek. Bu seçildiğinde kullanıcılardan bir duvar kenarında durmaları ve telefonlarını ayaklarına doğru tutmaları isteniyor. Bunun ardından ekranda telefonun yerini sabitlemek için iki adet artırılmış gerçeklik halkası beliriyor. Kullanıcının ayakları ve fiziksel çevreleri tanındığında ise tarama işlemi başlıyor ve kullanıcılar Nike marka ayakkabılar için ideal numaralarını görebiliyor. Tüm bu süreç bir dakikadan kısa sürüyor.

Tarama işleminin sona ermesinin ardından kullanıcıların karşısına “Ayakkabı numaranız 43” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Bu sayfada neden söz konusu numaranın seçildiği, “Sizinle aynı ayak tipine sahip kişilerin yüzde 80’i bu numarayı giyiyor” gibi şeklinde bilgiler eşliğinde anlatılıyor. Kullanıcının ayak numarasını milimetrik olarak ölçen Nike Fit, sağ ayağın sol ayaktan büyük olması gibi durumlar konusunda da bilgi verecek. İlk testler ışığında Nike Fit’e oldukça güveniyor gibi görünen Nike, bunun bir deney veya pazarlama hamlesi olmadığının altını çiziyor.

Nike artırılmış gerçeklik tabanlı aracı Nike Fit’i temmuz ayında ABD’de kullanıma sunacak. Nike Fit, yaz bitmeden Avrupa’da da kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER