Teknoloji

Nike 2014’ün ilk yarısında akıllı kol saati çıkarmayı planlıyor

Bu yul FuelBand SE ve Nike+ SportWatch ürünlerini çıkaran Nike’ın 2014’te akıllı saatini pazara süreceği iddia ediliyor. Digitimes’ın haberine göre bu akıllı saat 2014’ün ilk yarısında tanıtılacak. Bu ürünün şu anda Asya’nın bilinen elektronik ürün üreticilerinden Flextronics International tarafından test edildiği söyleniyor.

nike-plus-fuelband-se-151013

Nike’ın akıllı kol saatinin ne gibi işlevler barındıracağı Digitimes tarafından detaylandırılmıyor. Ancak bu saatin özellikle sağlık ve egzersiz alanına yoğunlaşacağını ve Nike’ın mevcut FuelBand SE bilekliğinde de önemli bir rol oynayan Nike+ FuelPoints puanları kazandıracağını tahmin etmek zor olmaz. Bu arada tıpkı FuelBand SE gibi akıllı kol saati de, en azından başlangıç aşamasında sadece iOS desteğine sahip olabilir.

Tabii ki, Android platformunda 4.3 Jelly Bean ile birlikte sunulan Bluetooth LE desteği yaygınlaştıkça, Nike da ürünlerini Android destekli hâle getirecektir. Nike’ın dijital spor bölümünden sorumlu başkan yardımcısı Stefan Olander geçtiğimiz ay içinde Pocket-lint sitesine Bluetooth LE’nin şu an için piyasada 200 kadar cihazda desteklendiğini, bu teknolojinin Android tarafında henüz olgunlaşmadığını; bu nedenle de Android uygulamasının istenen verimi şu an için vermeyebileceğini söylemişti. Ancak yeni yılla birlikte Android’de Bluetooth LE desteği yaygınlaştıkça, Nike da kararını değiştirebilir. Bu da sözü edilen akıllı kol saatinin Android cihazlarını da destekleyebileceği anlamına geliyor.

Akıllı kol saatleri son aylarda üreticilerin gözde segmentleri arasında bulunuyor. Sony, Samsung, Pebble ve hatta Adidas akıllı kol saatlerini tanıttı, hatta ppiyasaya sürdü. Apple, Google, Microsoft, Nokia, Motorola ve LG gibi şirketlerin de bu alanda çalışmalar yaptığı söyleniyor.

İlgili >> PhoneArena, Digitimes

İLGİLİ HABERLER