Teknoloji

Nielsen’in ABD akıllı telefon pazar payı sonuçları: Apple Google’u üçe katlıyor

ABD’de yapılan bir araştırma akıllı telefon pazarındaki son durumu gözler önüne seriyor. Sonuçlara göre RIM BlackBerry platformu ile ABD akıllı telefon pazarının yüzde 35’ini elinde tutuyor. O’nu yüzde 28 ile Apple’ın iPhone’u izliyor. Giderek daha da popüler hâle gelen Android’in ise daha zamana ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor.

Her ne kadar Google’ın işletim sistemi 2010’un ilk çeyreğinde satılan akıllı telefonların yüzde 28’inin içinde olsa da, toplam pazar payına bakıldığında bu işletim sisteminin rakiplerinin çok gerisinde olduğu ortaya çıkıyor. Android’in pazar payı sadece yüzde 2 artarak 9 puana çıktı.

Araştırmanın diğer sonuçlarına bakıldığında iPhone OS ve Android kullanıcıları arasında sadakat oranının çok yüksek olduğu göze çarpıyor. iPhone OS kullanıcılarının yüzde 70’i, Android kullanıcılarının ise yüzde 80’i gelecekte satın alacakları telefonda da aynı işletim sistemini tercih edecekleri yönünde görüş bildirmişler. Her iki platform da bu açıdan Microsoft ve RIM’in işletim sistemlerini gölgede bırakıyor, bu ikisi için aynı rakamlar sırasıyla yüzde 34 ve 47’ye düşüyor.

Araştırmanın başka bir ilginç sonucu da iPhone ve Android kullanıcılarının birbirlerine benzer profil çizmeleri. Bu sonuç hem Google hem de Apple için rahatsız edici olabilir, ne de olsa kullancıların birbirlerinin saflarına kayma ihtimali çok yüksek.

İlgilenenler için araştırmanın sonuçları aşağıdaki bağlantıda yer alıyor.

İlgili – Nielsen

İLGİLİ HABERLER