Eğlence

Niantic Pokemon Go Fest davasında uzlaşmaya varmayı başardı

niantic pokemon goNiantic geçtiğimiz yıl Şikago’da Pokemon Go Fest adıyla özel bir etkinlik gerçekleştirmeye çalışmış ancak etkinlik adeta bir felakete dönüşmüştü. Katılımcılara bilet paralarını iade eden şirket, ekstra bir ödeme daha yapmaya hazırlanıyor. Niantic Pokemon Go Fest fiyaskosu nedeniyle aleyhine açılan grup davasını sonuçlandırmak için davacılarla 1.57 milyon dolar karşılığında uzlaşmaya vardı.

Söz konusu para, bağlantı ve lojistik sorunlarıyla bir felakete dönüşen festival için başka şehirlerden gelenlere otel ve ulaşım ücretlerini karşılamaları için ödenecek. Niantic bu ödemeyi yapmak için potansiyel alıcılardan çeşitli destekleyici belgeler isteyecek.

Ödeme almak isteyenlerin öncelikli olarak Pokemon Go Fest alanına giriş yapmış olması gerekiyor. Buna ek olarak, katılımcılardan masrafları için 107 dolardan daha fazla ödediklerini kanıtlamaları isteniyor.

Niantic Pokemon Go Fest deneyimi ile boyunun ölçüsünü, biraz acı biçimde de olsa, almış gibi görünüyor. Oyunun geniş ölçeğinin yaratabileceği sorunları kavrayan şirket, büyük etkinlikler yerine topluluk günlerine ve başka buluşmalara odaklanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER