EğlenceTeknoloji

Niantic sadece 5G bağlantısıyla oynanabilen bir AR oyunu üstünde çalışıyor

Pokemon Go’nun mobil oyun ekosistemindeki yerinin üstüne çıkmak bir hayli zor. Oyun, geliştiricisi Niantic’e de büyük popülarite kazandırmıştı. Artık attığı her adım daha dikkatli bir şekilde izlenen Niantic, sadece 5G uyumlu mobil cihazlarla oynanabilecek bir oyun üstünde çalışıyor.

Niantic, kısa bir süre önce Nintendo ile birlikte mobil Pikimin oyununu geliştirdiğini duyurmuştu. Ancak şirket bir taraftan da önümüzdeki yıllarda hayatın bir parçası hâline gelecek yüksek hızlı mobil bağlantıdan yararlanmak için hazırlanıyor. Hazırlıklarını doğrulayan şirket, “Codename: Urban Legends” adını verdiği konsept demosuyla ilgili bilgi verdi.

Oyun ilk bakışta Niantic’in alışılagelmiş artırılmış gerçeklik (AR) oyunlarına benziyor. Oyucular yine telefonları üzerinden arkadaşlarıyla veya düşmanlarıyla etkileşime geçebiliyor. Ancak bu sefer multiplayer deneyimine odaklanılması dikkat çekiyor. Oyuncular farklı ortamlarda olsalar da aynı AR unsurlarıyla etkileşime geçebiliyor.

Niantic 5G desteği sayesinde oyuncuların eskiye kıyasla 10 kat daha fazla iş birliği yapabileceği belirtiliyor. Bu iş birliğinin artırılmış gerçeklik oyunlarındaki rekabeti de farklı bir boyuta taşıması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER