Teknoloji

NFC yongalı ilk Bada cihazı Samsung Wave 578 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un MWC 2011 öncesi etkinliğinde dikkatler burada tanıtılan Samsung Galaxy S II akıllı telefon ve Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet üzerindeydi. Ancak Samsung’un orta seviyeli cep telefonu platformu Bada ile çalışan yeni bir Wave modelinin varlığı da bu etkinlikte duyuruldu.

Samsung Wave 578 modelinin Wave serisine üye diğer telefonlardan teknik özellik bakımından çok da bir farkı yok. 3.2 inç’lik WQVGA 240 x 400 çözünürlüklü ekran, 3 megapiksellik video kayıt yetenekli kamera, 100 MB bellek, 1200 mAh batarya, WiFi, GPS, Bluetooth 3.0 gibi özelliklere sahip bu cihazda Samsung’un TouchWiz 3.0 arayüzü, Samsung Hub, Dolphin 2.0 tarayıcı ve görüntü düzenleme yetenekleri gibi Samsung’a özel bazı unsurlar da mevcut.

Samsung Wave 578’i diğer Bada cihazlarından ayıran nokta, Nexus S gibi, dahili NFC yongasına sahip olması. Ancak bu yonganın verimli bir biçimde kullanılabilmesi için NFC tabanlı ödeme teknolojilerinin piyasada yeteri kadar yaygınlaşması gerekiyor.

Samsung Wave 578 tasarım açısından da diğer Wave cihazlarında ayrılıyor. Metal bir arka kapağa sahip olan bu cihazın 3 megapiksel kamerasını ise yuvarlak bir cam kapak koruyor. Samsung Wave 578 önümüzdeki mayıs ayında Fransa’da piyasaya çıkacak ve daha sonra kademeli bir şekilde diğer Avrupa ülkelerine, Güneydoğu Asya’ya, Hindistan’a Orta Doğu’ya ve Çin’e yayılacak.

İlgili – Phone Arena

İLGİLİ HABERLER