Teknoloji

NFC standard güncellemeleriyle noktadan noktaya kablosuz etiket transferi mümkün kılınıyor

NFC Forum kısa mesafeli kablosuz standardı için 16 numaralı yeni standardı yayınladı. SNEP (Basit NDEF Değişim Protokolü) kullanıcıların NFC ekipmanlı cihazlarını kullanarak kartvizit bilgisi gibi içerikleri telefonlarını birlikte tutarak aktarmasını sağlayacak. Özetle, noktadan noktaya sistem sayesinde okuyucu/yazıcı mod geçişine zorlamak yerine iki yönlü veri alışverişine izin verilecek.

NFC Forum’a göre SNEP’nin başka bir potansiyel kullanımı da şu şekilde: Diyelim ki dışarıdasınız ve sokakta gördüğünüz çeşitli NFC etiketlerindeki verileri telefonunuzla topladığınız. Eve geldiğinizde bu verileri bilgisayar ya da akıllı TV gibi diğer cihazlara aktarabileceksiniz. Bu sayede örneğin NFC etiketi taşıyan film afişlerinden bilgi çekebilir, daha sonra eve geldiğinizde NFC destekli HDTV’ye bu verileri okutarak afişlerini gördüğünüz filmlerin fragmanlarını izleyebilirsiniz.

NFC standardı, bir cihazın bilgi alma kapasitesinin gönderen cihazın gönderme kapasitesinin altında olduğunu durumlarda cihazların aşırı yüklenmesini önleyecek mekanizmayı da tanımlıyor. Öte yandan, SNEP standartlaştırılmış NFC veri depolama için iyi bilinen servis tanımlamasın yapıyor, böylelikle cihazlar aynı üretici tarafından üretilmemiş olsa bile uyumluluğu mümkün kılıyor.

İlgili – NFC Forum

İLGİLİ HABERLER