Eğlence

NFC destekli BlackBerry Music Gateway tanıtıldı

RIM’in BlackBerry 10 planlarının açıklandığı BlackBerry World 2012 etkinliğinde eğlence odaklı bir aksesuar da tanıttı. BlackBerry Music Gateway adı verilen aygıt Bluetooth teknolojisi yardımıyla çalışıyor ve bir BlackBerry telefonuna, aslında herhangi bir akıllı telefon, tablet veya Bluetooth içerik akış destekli cihaza ev veya otomobil hoparlörleri üzerinden müzik dinleme imkânı veriyor. RIM, bu cihaza NFC desteği ekleyerek eşleme işlemini daha pürüzsüz hâle getirmiş.

Yakın Alan İletişimi desteği sayesinde kullanıcılar NFC destekli BlackBerry akıllı telefonlarını Music Gateway cihazına sadece dokundurarak eşleştirebiliyor ve sonrasında Bluetooth üzerinden müzik akışına hemen başlayabiliyor. NFC desteği barındırmayan cihazlarda da normal Bluetooth eşleştirme prosedürü uygulanarak tablet, telefon veya diğer Bluetooth içerik akışı destekli cihaz ile BlackBerry Music Gateway cihazı arasında bağlantı kurulabiliyor. Bağlantı işlemi kurulduktan sonra telefon veya tabletin hoparlörü susuyor ve ses Music Gateway üzerinden yayılmaya başlıyor. Müzik işlevleri kaynak cihazdan kontrol ediliyor.

60 x 40 x 12.5 mm.’lik boyutlara ve 28 gr. ağırlığa sahip olan BlackBerry Music Gateway sadece 28 gr. ağırlıkla oldukça kompakt bir cihaz. microUSB portu üzerinden güç alan cihaz standart stereo ses çıkışı sayesinde araç içi ses sistemi veya hoparlör sistemlerine de bağlanabiliyor. $49.99’lık yurtdışı satış fiyatına sahip olan bu ürünün satışı haziranda başlayacak.

İlgili – BlackBerry

İLGİLİ HABERLER