Teknoloji

Nexus serisinin yerini Google Play Edition cihazları alabilir

Google Nexus markasını rafa kaldırıp bunun yerine Google Play Edition tarzı telefonlara daha da yoğunlaşabilir.

nexus-7-2013-inceleme-00018

Teknoloji dünyasının bilinen isimlerinden olan Eldar Murtazin’in Twitter mesajına göre, 2015 Nexus cihazları için yolun sonu anlamına gelecek ve Play Edition onun yerini alacak.

Şu anda farklı üreticilerin Google Play Edition cihazları çıkardığını görüyoruz. Bu cihazlarda ham kullanıcı arayüzüne sahip, herhangi bir ek özelleştirme içermeyen Android sürümleri çalışıyor. HTC One, Samsung Galaxy S4, Sony Z Ultra, LG G Pad 8.3 ve Motorola Moto G gibi cihazların Google Play Edition sürümleri şu anda Amerika’da satılıyor.

Google, Nexus serisi altında piyasa koşullarına göre daha uygun, buna karşılık yine yüksek profilli özellikler içeren cihazlar çıkarıyor. Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 gibi cihazların her biri rekabetçi fiyatlara sahi

Eğer Google Play Edition cihazları devam edecekse, Nexus serisine son verilmesi zorunlu olabilir. Çünkü Know Your Mobile sitesinin belirttiğine göre, üreticiler bir yandan Google’ın ucuz fiyattan sattığı Nexus cihazlarıyla rekabet ederken bir yandan da Google Play Editon cihazları çıkarmak istemiyor. Google’ın Nexus cihazları satışını durdurması üreticilerin Google Play Edition projesine bağlılığını artırabilir.

Tabii ki, bunlar henüz iddia ve söylentilerden ibaret. Doğru olup olmadıklarını zamanla göreceğiz. Eğer Google yıl sonunda yeni bir Nexus telefonu çıkarmayıp Google Play Edition cihazlarına yönelirse, Nexus projesinin gerçekten sona ermek üzere olduğunu düşünebiliriz.

İlgili >> Know Your Mobile, Twitter (@eldarmurtazin)

İLGİLİ HABERLER